Vennad Hartingud loodavad peagi kaksikvõimu haarata

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting (pildil) ootab tulevikus põnevaid duelle oma noorema vennaga
Robert Harting (pildil) ootab tulevikus põnevaid duelle oma noorema vennaga Foto: SCANPIX

Eesti spordisõbrad on väga hästi kursis Saksamaa kettaheitja Robert Hartingu tegemistega, sest just tema on viimastel aastatel olnud Gerd Kanteri üks peamisi konkurente. Peagi hakkab aga parimasse sportlasikka jõudma ka Roberti vend Christoph, kes 23-aastasena on heitnud isiklikuks rekordiks 64.99.

Noorem Harting on väga heade eeldustega kettamees, pikkust on tal koguni 205 cm. Arvatakse, et tegu on veel andekama kettaheitjaga, kui olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Robert. «Trennis on ta paljudes harjutustes minust juba parem. Tegelikult olen ma temast ainult võimsuselt üle,» rääkis 28-aastane Robert sportal.de-le. «Loodetavasti näeb maailm kahe või kolme aasta pärast tõelist Hartingute duelli.»

Vanem Harting selgitab, et noorema venna väga head tulemused jäävad hetkel veel tehniliste probleemide taha. «Ta ei mõista kettaheite füüsikalist poolt veel täielikult. Ta võiks praegu juba vähemalt meeter kaugemale heita,» arutles ta.

Hetkeseisuga Christoph Harting Moskvas toimuvale MMile kvalifitseerunud ei ole, sest A-norm on koguni 66 meetrit. Noore Hartingu hooaja parim tulemus on aga 64.99. «See on arusaamatu ja ebavajalik, et norm nii kõrgeks tõsteti. Lars Riedl tuli 1991. aastal 66.20ga maailmameistriks,» tõi Harting näite minevikust. Siiski on võimalus, et Saksamaa kergejõustikuliit võtab MMi B-normi täitnud noore kettamehe Moskvasse kaasa, mis annaks vanema Hartingu sõnul vennale hea kogemuse.

Oma eesmärkidest rääkides ei ole Robert Hartingul MMi eel olnud muud öelda, kui et tema eesmärgiks on kolmas järjestikune MMi kuldmedal. Hartingu suurimaks konkurendiks peab portaal poolakat Pjotr Malachowskit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles