Skandaalne ujumistreener: lolli peaga otsustasin eksperimenteerida

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Borzov
Nikolai Borzov Foto: Idakeskuse Spordiklubi kodulehekülg

Mai lõpus toimunud Eesti-Soome maavõistlustel ujumises positiivse dopingurpoovi andnud 17-aastase Anita Stepanenko treener Nikolai Borzov on tunnistanud, et andis oma õpilasele keelatud ainet. Usutluses Eesti Ekspressile rääkis ta, et kaotas sügavas depressioonis olles reaalsustaju ja mõtlemisvõime ning otsustas lolli peaga eksperimenteerida.

Borozov sattus väga lühikese aja jooksul kahte suurde skandaali. Kõigepealt jäi ta mai lõpus vahele purjus peaga auto juhtimisega, kui samal ajal viibisid autos tema viis alaealist õpilast.

Möödusid võid mõned päevad ja päevavalgele tuli dopinguskandaal. Borozov kinnitas avalduses, et andis Stepanenkole dopingut. «Käesolevaga kinnitan, et andsin keelatud ainet A. Stepanenkole, mille tarvitamisest tema ei olnud teavitatud ega teadlik. Ainet kasutati 14 päeva jooksul eesmärgiga taastada sportlase organism pärast treeningkoormuseid. Teavitan, et kõik selle sportlase eelnevad tulemused olid saavutatud ilma keelatud aineid tarvitamata,» seisis avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles