Taaramäe loodab Šveitsi velotuuril seitsme parima sekka mahtuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Pekingi OMil.
Rein Taaramäe Pekingi OMil. Foto: Viesturs Serdans

Profileeris tõelist läbimurdeaastat tegev Rein Taaramäe läheb laupäeval algavale Pro Touri kalendrisse kuuluvale Šveitsi velotuurile värske ja tugevana.

Esialgse kava kohaselt oleks pidanud Taaramäe võistluskalendris Estonian Cycling Weekendi ja Šveitsi velotuuri vahel olema ka tugevakoosseisuline Luksemburgi velotuur, kuid sellest noor rattur loobus, vahendab rattaprofid.com.

«Paljuks oleks läinud - viis päeva Luksemburgis ja viis päeva puhkust enne uut rasket tuuri - mulle nii ei sobi väga,» põhjendas ta. «Ma näen ideaalis nii: puhkus, tõsine treening, nädal rahulik, siis mingi tuur, siis nädal, kus on paar ühepäevasõitu ja siis 7-10 päeva järgmiseks eesmärgiks valmistumine. Nüüd sain nii teha ja olen väga rahul.»

Šveitsi läheb Taaramäe Cofidise meeskonna liidrina, samas pole abiväes kuigi tugevaid mägedemehi. Teised Cofidise «mägironijad» sõidavad praegu Prantsusmaal samuti ProTouri sõitu Critérium du Dauphiné Libéré.

«Prantslased eelistavad oma maa sõite ja suurem osa mägedemeestest on seal,» selgitas Taaramäe.

Liidrikohustusi tuleb tal ka suurema abiväeta kanda ning ootused-lootused on pärast samuti Šveitsis toimunud Romandia velotuuri kolmandat kohta kõrged. Nii mehel endal kui ilmselt ka pöidlahoidjatel ja tiimi bossidel.

«Pelgalt esikümme mind väga ei rahuldakski enam, kuigi ma tunnistan, et ka see oleks juba hea tulemus. Samas kokkuvõttes poodiumikohta nõuda on jälle natuke palju. Kuskil esimese seitsme sekka tahaks tulla,» analüüsis Taaramäe. «Kui aga kokkuvõte välja ei tule, siis tuleb taktika tuuri käigus lihtsalt etapivõidu peale panna.»

Pärast Šveitsi velotuuri tuleb Rein kindlasti Eestisse, et osaleda sinimustvalge Eesti meistrisärgi jagamisel Viljandis.

«Üritan EMV-l ka heas hoos olla, kuid kui Šveitsis peaks hästi minema, siis läheb raskeks - tekib pingelangus,» teatas Taaramäe. «Kuigi ma endal Viljandis eriti šansse ei näe - Tombakule ja Pütsepale sobivad sealsed põksud paremini - annan endast sealgi maksimumi. Eestis on alati hea sõita, alati naudin!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles