Barcelona peatreener Tito Vilanova lahkus raske haiguse tõttu ametist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona peatreener Tito Vilanova.
Barcelona peatreener Tito Vilanova. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpalliklubi FC Barcelona korraldas täna õhtuks ootamatult pressikonverentsi, kus teatati, et senine peatreener Tito Vilanova lahkub ametist.

Vilanova jõudis pärast eelmise peatreeneri Pep Guardiola lahkumist Barcelonat juhendada vaid aastapäevad, kuid mullu avastati tal häälepaeltel kasvaja ning Vilanova on seetõttu olnud sunnitud mitut puhku meeskonna juurest eemal ravil viibima. Kaks kuud kestnud ravi USAs oli küll edukas, kahjuks aga tuleb sellega jätkata, mis tähendab Barcelona presidendi Sandro Roselli sõnul, et Vilanova ei saa kauem peatreeneri ametist tegutseda.

Vilanoval avastati sama kasvaja esmakordselt 2011. aasta sügisel ja hoolimata edukast operatsioonist selgus mullu detsembris ühe rutiinse läbivaatuse käigus, et mees vajab taas lõikust. 44-aastast Vilanovat hakkab vähemalt esialgu asendama abitreeneri rolli täitnud Joan Francesc Ferrer Sicilia ehk lühemalt Rubí. Barcelona võimaliku uue juhendajana on spekuleeritud nii Barcelona kunagise mängija ja noortemeeskonna, praegu Celta Vigot tüüriva Luis Enrique kui ka Athletic Bilbaod juhendava Ernesto Valverde nimega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles