Bengals loodab Margus Hundile: kogenud äärekaitsja leping jäi pikendamata

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: Cincinnati Bengals

Ameerika jalgpalli klubi Cincinnati Bengals usub Margus Hunti (pildil), sest parima äärekaitsja Michael Johnsoni lepingut ei pikendatud ning mees lahkub pärast algavat hooaega. Tema koha peaks sisse võtma Hunt.

Bengalsi hooajaeelne treeninglaager algab tuleval reedel. Laagri ja nelja kontrollmängu järel jäetakse 90st praegu harjutavast pallurist alles 53 mängumeest, kaheksa tohivad teha nendega koos trenni, ülejäänud peavad otsima uue töö.

Hundist ennustati juba sel hooajal saavat mängumees, kuid läinud nädalal toimus tema tulevikku mõjutav sündmus – Bengals ei pikendanud Johnsoniga lepingut. See tähendab, et Johnson lahkub pärast kontrahti lõppemist suure tõenäosusega Bengalsist ning ilmselgelt loodetakse, et Hunt võtab tema koha üle.

NFLis kehtiv palgapiirang segab kaarte. Läinud nädalal täitus aeg, mil mängijatega sai lepingut pikendada. Kui Bengals tahtnuks Johnsonit kauemaks endale jätta, tulnuks pakkuda uut kontrahti ja sellega vähenenuks talle tuleval hooajal makstav summa märgatavalt. Nüüd on nõnda, et niinimetatud kollanokalepingu järgi tuleb Johnsonile viimase aasta eest tasuda 11,17 miljonit dollarit, mis on Bengalsi rekordpalk.

Põhjus, miks klubi Johnsoni järgmisest hooajast vabaks annab, on lihtne: üks NFLi parimaid äärekaitsjaid oleks tahtnud pikka kontrahti ja kõvasti palka. Võrdluseks toodi St. Louisi äärekaitsja Chris Long, kel on Johnsoniga võrreldav statistika ja kes sõlmis äsja viieaastase lepingu, mille eest kasseerib sisse 60 miljonit, pluss kuus miljonit allkirjastamistasu.

Ilmselt otsustas Bengals, et kasulikum oleks raha teistele mängijatele kulutada, saati on lootus, et Hundist saab aasta-kahega Johnsoniga võrdväärne mees, kuid talle tuleb maksta vaid miljon hooaja eest.

Johnson tunnistas, et pole pettunud: «Kumbki pool ei nurise, tegu on äriga. Klubi ajab oma asja, mängija mängib.»

Huvitaval kombel jäeti kogenud äärekaitsjatest alles kehvem mees, Carlos Dunlap, kes on hädas olnud ka vigastustega. Põhjus on lihtne: ta tahtis vähem raha – kuue aasta eest vaid 40 miljonit. Peale tema ja Hundi jätkavad äärekaitsjatest Bengalsis pärast järgmise hooaja lõppu veteran Robert Geathers ja Wallace Gilberry – mõlema leping lõpeb 2015. aastal, aga nemad oleks Dunlapile ja Hundile vahetusmehed.

Võta, kust küljest tahad, aga Bengals loodab Hundist tulevikus palju.

Ja veel. Eksperdid koostavad juba praegu prognoose, kes pääsevad algaval hooajal meeskondade koosseisu, 53 sekka. Ka versioonis 2.0, mis avaldati selle nädala alguses, on Hunt selgelt satsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles