Ferrari: FIA ei saa meid võistlema sundida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari tiimijuht Stefano Domenicali.
Ferrari tiimijuht Stefano Domenicali. Foto: AFP / Scanpix

Ferrari vormel-1 meeskonna boss Stefano Domenicali hoiatas Rahvusvahelist Autoliitu (FIA), et neil ei tasu Ferrariga järgmisel aastal arvestada, kui FIA ei nõustu vormelimeeskondade ühenduse FOTA tingimustega.

FIA on varem öelnud, et homme avaldatakse lõplik nimekiri meeskondadest, kes järgmisel aastal MM-sarjas võistlevad, vahendab Planet-F1. Kuna sõnasõda FOTA ja FIA vahel pole siiani lahendust leidnud, pole kindel, kas seal nimekirjas üldse FOTAsse kuuluvad tiimid on.

FOTA kuuluvad kõik praegu võistlustules olevad meeskonnad välja arvatud Williams ja Force India. Tiimid panid end küll järgmiseks hooajaks kirja, ent esitasid ka kaks tingimust.

Üks neist on Concorde’i leping, mis tuleb allkirjastada hiljemalt homme, teine tingimus on aga see, et järgmisel aastal peavad MM-sarjas kehtima samasugused reeglid nagu tänavu.

FIA president Max Mosley ei taha aga taganeda oma soovist võtta kasutusele eelarvepiirang.

Väidetavalt võib aga FIA Ferrari nime omavoliliselt nimekirja lisada, kuna Ferraril on nendega kokkulepe, et võistlevad kuni 2012. aastani.

Domenicali aga hoiatas Mosley’t, et FIA ei saa Ferrarit võistlema sundida. «Ferrari positsioon ei ole muutunud,» sõnas Domenicali. «29. mail panime koos teiste FOTA meeskondadega oma nime kirja, ent esitasime ka oma tingimused. Andsime FIA-le üle kogumiku oma ettepanekutega, kus teiste seas oli ka plaan kulude vähendamiseks.»

«Nagu alati, püüame leida lahendust, mis oleks kõikidele osapooltele vastuvõetav,» lisas Domenicali. «Aga kui see ei õnnestu, ei saa FIA lisada Ferrari nime järgmisel hooajal MM-sarjas võistlevate meeskondade nimekirja.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles