Video: Chisora võitis skandaalimaigulise WBO tiitlimatši ja tahab kohtuda Klitškoga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dereck Chisora
Dereck Chisora Foto: SCANPIX

Suurbritanniat esindav poksija Dereck Chisora alistas läinud ööl ameeriklase Malik Scotti ja sai enda nimele vakantse WBO üliraskekaalu rahvusvahelise tiitli, kuid kohtumist jääb varjutama kohtuniku poleemikat tekitanud otsus.

Senise profikarjääri jooksul 35 võitu ja mitte ainsatki kaotust teeninud 32-aastane Scott oli kohtumise alguses selgelt domineerivam pool, kuid alates neljandast raundist hakkas ka Zimbabwes sündinud Chisora end koguma. Kuuenda raundi lõpusekunditel tabas Chisora paremhaak nööridesse surutud Scotti lõuga ja ameeriklane vajus ühele põlvele.

Kuigi kohtunik alustas kümneni lugemist, ei paistnud Scottil eriti midagi häda olevat ning kui kohtunik jõudis lugemisega üheksani, ajas ta end püsti. Sellegipoolest otsustas kohtunik matši lõpetada ja Chisora võitjaks kuulutada, mis ajas Scotti leeri mõistagi vihale.

«Dereck sai mulle pihta ja lasin kohtunikul sekundeid lugeda. Kaheksa peal tõusin püsti, üheksa peal olin valmis jätkama. Ameerikas loetakse tavaliselt ikka kümneni,» ironiseeris Scott pärast matši, kuid lisas, et ei soovi Chisora võitu kahtluse alla seada. «Dereck võitis ja ma olen tema üle uhke. Ta võitis ausalt, aga kui ta peaks kordusmatši soovima, siis pakuks see mulle kindlasti huvi,» vahendab Eurosport ameeriklase sõnu.

Poksiavalikkus jagunes pärast matši kiirelt kaheks - ühtede meelest tegi kohtunik Scottile liiga, teised leidsid aga, et ameeriklane oli ise süüdi, kui taastumiseks liiga kaua aega võttis. Enne kohtumist Scottiga viimasest kuuest matšist koguni neli kaotanud Chisora teatas, et tahab nüüd taas kohtuda Vitali Klitškoga, kellele ta mullu veebruaris WBC tiitlimatšis alla jäi.

Vaata matši lõpplahendust SIIT ja kogu kohtumist täispikkuses SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles