Johnson: Bolt pole veel parim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: AP/Scanpix

Jamaica sprinter Usain Bolt on küll saanud hakkama uskumatute rekorditega ning astunud samale pulgale legendaarsete sportlaste Jesse Owensi ning Carl Lewisega, kuid endine maailmarekordiomanik Michael Johnson rõhutab, et Bolt pole veel parim.

«Iga mõne aja tagant kujuneb välja mõni ajastu sportlane ja usun, et Bolt on see sportlane,» teatas neljakordne olümpiavõitja Johnson Reutersile. «See juhtus minuga 1996. aastal, see juhtus Carl Lewisega 1984. aastal ning Jesse Owensiga 1936. aastal ning nüüd juhtub see Usainiga.»

«Ta ei taha pelgalt võita medaleid vaid tahab testida piire,» lisas ta.

Bolt ületas Pekingi olümpial mängleva kergusega 100 ja 200 meetri jooksu maailma tippmargid ning võitis kokku kolm kuldmedalit.

Kuid samas rõhutas Johnson, kelle nimel püsib veel 400 meetri maailmarekord, et praegu ta jamaikalast veel läbi aegade parimaks sprinteriks ei nimetaks.

«Et ta oleks läbi aegade parim, peaks ta võitma veel ühed olümpiamängud või maailmameistrivõistlused, peaks näitama mõningast järjekindlust ja püsivust,» selgitas Johnson. «Kuid usun, et ta suudab seda teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles