Video: Kobayashi põrutas Moskvas Ferrari vormeliga äärekivisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamui Kobayashi tõi Ferrari vormeli Moskva linnatänavatele.
Kamui Kobayashi tõi Ferrari vormeli Moskva linnatänavatele. Foto: SCANPIX

Vormel-1 piloodi Kamui Kobayashi demonstratsioonesinemine Moskva linnatänavatel lõppes piinliku äpardusega - Ferrari vormeli rooli pääsenud jaapanlane sõitis märjal asfaldil äärekivisse ja lõhkus vormeli esiosa üsna põhjalikult.

Varem Toyota ja Sauberi vormelite rooli keeranud Kobayashi, kes sõidab praegu Ferrari värvides GT-sarjas, demonstreeris Moskvas publikule 2009. aasta Ferrari F60 mudelit, kui kaotas pika sirge lõpus kiirendamisel kontrolli ja Ferrari lajatas peaaegu täisnurga all teepiiretesse. Autol tuli parem ratas alt ja terve esiosa purunes, kuid Kobayashi oli paarikümne minuti pärast varuautoga tagasi rajal.

«Rada oli väga märg ja libe ning täpselt selles kohas oli kühm, lisaks veel ka libe teemärgistus. Seetõttu ma avarii tegingi,» selgitas Kobayashi väljaande AutoSport vahendusel. «Piinlik lugu, aga mul on hea meel, et tiim mu õige pea taas rajale sai lubada.»

Suurejoonelise Moscow Race Weekendi raames käisid Moskvas rajal ka McLareni, Caterhami ja Lotuse meeskonnad ning mitu DTM-sarja tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles