Vormel-1 sarjas muudeti kaameramehega juhtunud õnnetuse tõttu reegleid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webberi vormelilt lendas Nürburgringil ratas alt ära.
Mark Webberi vormelilt lendas Nürburgringil ratas alt ära. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu FIA nõukogu otsustas, et alates Ungari vormel-1 sarja etapist vähendatakse boksiteel liiklemise kiirust. Kui varem võis boksiteel sõita 100 km/h, siis nüüd tohib maksimaalseks kiiruseks olla 80 km/h.

FIA langetas sellise otsuse, kuna mäletatavasti sai Nürburgringil toimunud etapil üks kaameramees pihta Mark Webberi vormeli alt ära lennanud rattaga. Esmalt plaaniti boksitee piirkiirust vähendada alates järgmisest hooajast, kuid nüüd otsustati muudatused juba varem sisse viia. Lisaks peavad kõik boksiteel töötavad inimesed kandma edaspidi kiivrit, kirjutab Autosport.

Maksimumkiiruse vähendamise tõttu kulub boksitee läbimiseks Hungaroringil nüüd 16,4 sekundit. Kui boksiteel võis sõita veel 100 km/h, siis kulus antud distantsi läbimiseks 12,3 sekundit.

Kaameramees Paul Allen sattus pärast Nürburgringil juhtunud õnnetust haiglasse, kus tal tuvastati rangluumurd, peapõrutus ning lisaks said tal vigastada ka roided. Samas avaldas ta lootust, et järgmise etapi ajaks on ta taas rivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles