Isa rahade toel ajaloo noorimaks vormel-1 piloodiks saav Sirotkin: mind valiti talendi pärast

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauberi vormel-1 masin
Sauberi vormel-1 masin Foto: SCANPIX

Vene investorite rahade toel järgmisel aastal vormel-1 sarja meeskonna Sauberiga liituv Sergei Sirotkin lükkab umber väited nagu ta pääseks mootorispordi kuninglikku sarja ainult tänu rikkale isale. Nimelt on üks suurinvestoritest Sergei isa Oleg Sirotkin.

«See on täiesti vale! Siin taga on palju enamat. Me räägime suurest projektist, mille põhieesmärgiks on Venemaal vormel-1 promomine. Ega ma ei lähe vormel-1 sarja nalja tegema, mind valiti ikka minu esituste pärast ja ma tahan, et inimesed mind austaksid,» kommenteeris ajaloo noorimaks vormel-1 piloodiks saav venelane. «See on täiesti normaalne, et sõitjaga kaasnevad sponsorid. Ka Fernando Alonso taga on Santanderi pank.»

Siiani on noorim vormel-1 etappi alustanud sõitja olnud Jaime Alguersuari, kes oli 2009. Aastal Ungaris sõites 19 aastat ja 125 päeva vana. Sirotkin pole järgmise hooaja alguses veel 19 täis.

Käimasoleval hooajal osaleb Sirotkin Vormel Renaul 3.5 sarjas ning on praegu kokkuvõttes kaheksas. Kuuel korral on ta lõpetanud esikuues.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles