Venemaa meeskond teenis Maailmaliiga võiduga miljon dollarit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmaliiga parimad mängijad.
Maailmaliiga parimad mängijad. Foto: fivb.org

Maailma võrkpalliliit (FIVB) jagas Maailmaliigas varasematel aastatel eriauhindu iga ampluaa parimaks valitud mängijale. Tänavu Argentiinas toimunud finaalturniiri lõppedes tehti teisiti: valiti välja sümboolne koondis pluss kõige rohkem kasu toonud mängija. Peaauhinna, miljon USA dollarit, pälvis Venemaa meeskond.  

Kõige kasulikuma mängija (MVP) eriauhinna pälvis Venemaa koondise suhteliselt uus, kuid juba 31-aastane Nikolai Pavlov, vahendab volley.ee. Endine Ukraina kodanik, kuus aastat tagasi Venemaa passi saanud diagonaalründaja, oli Maailmaliiga resultatiivseim mängija, asendades silmapaistvalt hästi meeskonna rünnakute senist liidrit Maksim Mihhailovit.  

Vene koondise treenerid eesotsas Andrei Voronkoviga on jälle dilemma ees ees: keda võtta, keda jätta? Ees on Euroopa meisterivõistluste finaalturniir (septembris). Venemaa esindusmeeskonda võib kuuluda ainult üks naturaliseeritud võrkpallur, aga kandidaate on kaks: Ukrainast üle meelitatud Pavlov ja Valgevenest tulnud sidemängija, Londonis olümpiavõitu sepistada aidanud Aleksandr Butko. Pavlov või Butko?  

Mihhailov ja Butko vaevlevad traumade küüsis, olles tippvormist kaugel. Aga veel on paranemiseks aega. Ka Londoni olümpiale sõitis Vene meeskond poolhaigete mängijatega ja naases olümpiavõitjana. Olümpiakulla eest tuli kõrget hinda maksta, mõni põhimängija (Aleksandr Volkov, Tarass Htei) pole tervenenud tänini.  

Maailmaliiga sümboolsesse koondisse valiti nurgaründajad Ivan Zaitsev (Itaalia) ja Ricardo Lucarelli (Brasiilia), temporündajad Dmitri Muserski (Venemaa) ja Emanuele Birarelli (Itaaalia), sidemängija Bruno Rezende (Brasiilia), diagonaal Tsvetan Sokolov (Bulgaaria) ja libero Mario da Silva Pedreira (Brasiilia).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles