Kalju kohtub järgmises ringis Tšehhi meistriga, Kink ja ETO langesid välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju jalgpalliklubi alistas Meistrite liiga teises kvalifikatsiooniringis 2:1 Soome meistri HJK ja pääses kolmandasse kvalifikatsioonirngi.
Nõmme Kalju jalgpalliklubi alistas Meistrite liiga teises kvalifikatsiooniringis 2:1 Soome meistri HJK ja pääses kolmandasse kvalifikatsioonirngi. Foto: Liis Treimann/Postimees

Meistrite liiga teises kvalifikatsiooniringis 2:1 põhjanaabrite klubi HJK alistanud Nõmme Kalju läheb järgmises ringis vastamisi Tšehhi meistri Plzeňi Viktoriaga.

Viktoria sai kahe mängu kokkuvõttes 6:4 jagu Bosnia ja Hertsegoviina meeskonnast Željezničarist. Avamäng võideti kodus 4:3 ning tänane korduskohtumine võõrsil 2:1. Tšehhid asusid juba 5. minutil juhtima, kui värava lõi Tomas Wagner. 20. minutil jäädi pärast Vaclav Prochazka eemaldamist küll arvulisse vähemusse, ent kümme minutit hiljem tegi Milan Petrzela seisuks 2:0. Avapoolaja viimasel minutil suutis Nermin Jamak küll kaotusseisu vähendada, kuid enamaks Željezničaril jõudu polnud.

Lääne-Böömimaal 170 000 elanikuga Plzeňi linnas paiknev klubi asutati 1911. aastal. Mullu tuldi Tšehhi meistriks teistkordselt, esimene tiitel pärines 2011. aastast. Meeskonna koosseisu kuulub vaid neli Slovakkia leegionäri, kõik ülejäänud mängijad on tšehhid. Kodumängud peab Viktoria 1955. aastal ehitatud Štrunovy Stadi nimelisel staadionil, mida viimati renoveeriti kaks aastat tagasi ja mis mahutab 11 700 inimest.

Eurosarjades on Viktoria mänginud vähe, kuid see-eest edukalt. Kaks hooaega tagasi jõuti koguni Meistrite liiga alagrupiturniirile, kui järgemööda alistati FC Pyunik Armeeniast, norralaste Rosenborg ja play-off-ringis ka Taani klubi FC Rosenborg. Alagrupiturniiril sattus Viktoria raskesse alagruppi, saades kaaslaseks FC Barcelona, AC Milani ja Borissovi BATE. Sellegipoolest võeti 5 punktiga grupis kolmas koht - kodus mängiti BATEga viiki ja võõrsil võideti, viimases voorus õnnestus kodustaadionil näpata viigipunkt ka kuulsalt Milanilt.

Läinud hooajal tehti aga tegusid Euroopa liigas, kus alistati esmalt Rustavi Metalurg, Chorzowi Ruch ja Lokeren ning võideti siis oma alagrupp, edestades seejuures kuulsat Madridi Atleticot. 32 parema seas alistati kahe mängu kokkuvõttes 5:0 Napoli ning konkurentsist langeti alles kaheksandikfinaalis, kus tuli tunnistada Fenerbahce 2:1 paremust.

Nagu näitab ka selle hooaja teise kvalifikatsiooniringi mängude skoor, mängib Tšehhi klubi peatreener Pavel Vrba käe all ründavat jalgpalli. Ühtlases koosseisus suuri staare pole, enamik mehi on oma karjääri veetnud Tšehhi kõrgliigas. Tuntumatest nimedest tasub mainida ülikogenud 38-aastast kaptenit Peter Horvathit ja koondislast Milan Petrželat.

Eesti koondise poolkaitsja Tarmo Kingi koduklubi Györi ETO pidi aga kahe mängu kokkuvõttes tunnistama Tel Avivi Maccabi kindlat 4:1 paremust. Maccabi võitis eelmisel nädalal võõrsil 2:0 ja täna kodus 2:1, Iisraeli klubi väravad lõid Tal Ben Haim ja Eran Zahavi. ETO auvärava sai neli minutit enne kohtumise lõppu kirja Leandro Martinez. Kink kuulus küll ETO koosseisu, ent täna platsile ei pääsenud.

Meistrite liiga teekond sai läbi ka nii Läti kui ka Leedu meisterklubi jaoks. Daugava kaotas täna kodus rootslaste Elfsborgile 0:4 ja kahe mängu kokkuvõttes koguni 1:11, FK Ekranas jäi aga kokkuvõttes 1:3 alla Islandi meistrile Hafnarfjördurile. Täna kaotati Islandil 1:2, Leedu klubi võimalustele vajutas pitseri Oscar Reyese punane kaart 52. minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles