Lilleküla jalgpallihall avatakse Flora ja Stockholmi AIK mänguga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla sisehall.
Lilleküla sisehall. Foto: Eesti Jalgpalli Liit / Facebook

Eesti Jalgpalli Liit sõlmis kokkuleppe, mille alusel toimub Lillekülla kerkiva sisehalli ametlik avamine 24. novembril 9-kordse Eesti meistri Tallinna FC Flora ja 11-kordse Rootsi meistri Stockholmi AIK vahelise mänguga.

Sisehalli avamine on tähtis samm kogu Eesti jalgpalli jaoks, sest tegu on esimese täismõõtmetega aastaringse sisehalliga kogu riigis. Varasemad sisehallid on olnud kas hooajalised või vähendatud mõõtmetega.

Uues hallis on tribüün 450 pealtvaatajale ning maailmatasemel kunstmurukate, mis vastab FIFA kõrgeimale ehk kahe tärni kvaliteedile. Hall on mõeldud esmajoones rahvuskoondiste, tippklubide ja noorte tippvõistkondade teenindamiseks. Kogu ehituse maksumus on ligi 3 miljonit eurot.

«Rahvusstaadioni pikk ja keeruline ehitusprotsess jõuab sisehalli valmimisega järgmise etapini. See on oluline samm, mis annab võimaluse meie klubidel ja mängijatel valmistuda talveperioodil väga heades tingimustes,» märkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak EJLi pressiteenistuse kaudu.

Uues sisehallis võivad treeningud alata juba septembris, kuid ametlik avamine leiab aset 24. novembril kell 13:00 Flora – AIK mänguga. Samal päeval toimub Rahvusooper Estonias vutiaastat lõpetav Jalgpalligala, kus kuulutatakse välja ja autasustatakse aasta parimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles