Positiivse proovi andnud Powell: karjääri lõpetamine ei tule mõttessegi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asafa Powell.
Asafa Powell. Foto: SCANPIX

Positiivse dopinguproovi andnud Jamaika sprinterid Asafa Powell ja Sherone Simpson kinnitasid, et ei kavatse ka süüdimõistmise korral karjäärile joont alla tõmmata.

Mõlemad on tunnistanud, et nende organismist leiti oxilofrini nimelist ainet. Samas oodatakse veel B-proovi analüüsimist ja lõplikku karistust, mis võib ka piirduda vaid kolme kuuga. Moskva MMil jääb nii või teisiti mõlemal startimata. Kõige halvemal juhul võidakse jooksjatele määrata kaheaastane võistluskeeld.

«Ma ei ole kordagi mõelnud, et lõpetaksin jooksmise,» lausus Powell väljaandele Jamaica Gleaner. «Treenin edasi. Loen tänavust küll vaheaastaks, kuid teen trenni, käin peaaegu igapäevaselt jõusaalis,» ütles ta. Jamaica katsevõistlustel, kus Powellilt positiivne proov võeti, sai ta 100 meetris seitsmenda koha ega oleks sellel alal niikuinii MMile pääsenud.

«Kahju, et ma MMile ei saa, aga mul on veel piisavalt sihte, mille nimel pingutada. Uus MM on kahe aasta pärast ja siis tuleb jälle olümpia. On, mida oodata,» lausus 30-aastane Powell.

Erinevalt temast pääses Simpson Jamaica koondisesse nii 100 kui ka 200 meetri jooksus, kuid ka tema ei mõtle loobumisele. «Enda arvates olen veel üsna noor, mul on mitu aastat ees,» sõnas augustis 29-aastaseks saav jooksja, kes võitis Pekingi olümpiamängudel hõbemedali.

Mõlemad on positiivses proovis süüdistanud kanadalasest füsioterapeuti Chris Xuerebit, kes olevat nende teadmata kasutanud uut preparaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles