Räikkönen: tahaksin üheaegselt võistelda nii vormel-1s kui ka autorallis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Kimi Räikkönen tunnistas väljaandele F1Racing, et sooviks võistelda samaaegselt nii vormel-1 sarjas kui ka autoralli MMil.

Lotuse meeskond on Räikkönenile rallisõidu karmilt ära keelanud, kuna paari aasta eest saadi sellega seoses valus kogemus – tiimi põhipiloot Robert Kubica sai enne hooaja algust rallit sõites nii rängalt vigastada, et pole tänaseni suutnud kuninglikku vormelisarja naasta. «Tean, miks meeskond mul sõita ei luba, aga õnnetus võib juhtuda millal tahes, ka tavalisel tänaval,» lausus soomlane, kes võistles ralliautodel kaks aastat.

«Nautisin seda. Tegu on väga erilise ja põneva alaga. Ma muidugi ei tea, kas mul sellest mingit reaalset kasu ka oli, aga ega ta halba ei teinud. Rallisõit pole lihtne, kuid tahaksin seda võimalikult kiiresti taas teha. Ent see sõltub nii mõnestki asjast,» nentis Räikkönen.

Väljaanne uuris ka, kumb Räikköneni meelest paremini sõitja oskused välja toob – kas ralli või vormel-1. «Pean ütlema, et ralli, sest see on väga raske ala ja seal tuleb kogu aeg tuhandele eri asjale keskenduda,» vastas soomlane. «Vormel-1 radu on võimalik selgeks õppida, aga ralliradadel on iga meeter omanäoline. Rallisõitjad võvad muidugi öelda, et vormel-1 on raskem, aga minu arvamus on vastupidine,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles