Madis Kalvet: suurem tahtmine teeb jalgpalliväljakul imesid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MADIS KALVET; TALLINN, EESTI, 14AUG08.
Postimehe töötaja.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
MADIS KALVET; TALLINN, EESTI, 14AUG08. Postimehe töötaja. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavusel hooajal on valitseva Eesti jalgpallimeistri Nõmme Kalju peatreener Igor Prins mitme koduliiga matši järel tunnistanud, et mängijad ei pingutanud piisavalt ja osal meestel on olnud kohtumisteks motivatsiooni leidmisega probleeme. Meistrite liiga matšid Soome esiklubi HJKga näitasid, et suurem tahe võib jalgpalliväljakul osutuda aga otsustavaks teguriks.

Nii tunnistaski ju nõmmekate kapten Alo Bärengrub Helsingis toimunud avamängu järel, et sellistes matšides pulbitseb meestes hoopis teistsugune energia.

Kalju ja HJK teisipäevase mängu puhul võib kindlalt väita, et Nõmme klubi mängijatest keegi endale väljakul allahindlust ei teinud ja näha võis sellist võitlustahet, mida koduliigas igas voorus kindlasti ei näe. Ülimalt suure tõenäosusega võib väita, et sellel hooajal pingutatigi selles mängus kõige rohkem.

Kalju ja HJK matš oli ka tõestus jalgpalli ettearvamatusest – soomlaste esiklubi hooaja eelarve on umbes neli korda suurem, kuid see loomulikult ei tähenda, et HJK oleks seda võitu eestlastest rohkem tahtnud. Loomulikult soovisid mõlemad meeskonnad jõuda järgmisesse ringi, kuid Nõmme mehed soovisid seda lihtsalt rohkem.

Pärast seda, kui Demba Savage lõi teisipäeval HJK poolel ühe värava tagasi ja vähendas soomlaste kaotusseisu 1:2-le, tekkis tribüünil istudes korraks tunne, et Kalju võib lõplikult murduda ja hea võimaluse käest anda, kuid nõmmekate suur võitlustahe ja soov ennast tõestada ei olnud neid maha jätnud. Lõpuvilele järgnenud lõpupeost võis samuti välja lugeda, milline energia meestes pulbitses.

Suurt võitlustahet läheb Kaljul vaja ka edaspidi, kuna järgmisena ootab neid Meistrite liiga kolmandas eelringis Tšehhi meister Viktoria Plzeň (avamäng teisipäeval kell 19 Tallinnas). Võrreldes Soome meistriga on tegemist kindlasti kõvemast puust vastasega, mida tõestavad ka eelnevad eurohooajad, kus tšehhid on välja jõudnud nii Meistrite liiga alagrupiturniirile kui ka Euroopa liigas 1/16-finaali.

Kõigel sellel on loomulikult ka materiaalne mõõde – riigi meistrina Meistrite liiga teise eelringi jõudmine oli Kaljule juba varem garanteerinud 340 000 eurot, teisipäevase võiduga lisati nimetatud summale igal juhul juurde veel 240 000 eurot. Samas on edu korral võimalik paisutada neid summasid veel tunduvalt suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles