Kolmeliikmeline ujumiskoondis läheb Barcelonasse üllatama

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Degtjarjov saab universiaadi head vormi näidata ka Barcelona maailmameistrivõistlustel.
Pjotr Degtjarjov saab universiaadi head vormi näidata ka Barcelona maailmameistrivõistlustel. Foto: Liis Treimann

«Ei tahaks ära sõnuda, sest vigastusi on palju, aga kõik koondislased on praegu terved,» rääkis Barcelona ujumise maailmameistrivõistluste eel koondise peatreener Riho Aljand.

Hispaanias toimuvale tiitlivõistlusele sõidab Eestist vaid kolm sportlast: Martin Liivamägi, Pjotr Degtjarjov ja Maria Romanjuk.

Kui 17-aastane Romanjuk on just MMi jaoks oma vormi ajastanud, siis mõlemad noormehed esinesid alles mõni nädal tagasi edukalt Kaasanis toimunud suveuniversiaadil. «MMi ja universiaadi vahe ei olnud väga suur ja seega loodame, et mõlemad suudavad vormi hoida,» oli Aljand lootusrikas.

Degtjarjov püstitas Kaasanis 100 meetri vabaltujumise poolfinaalis ajaga 49,56 uue Eesti rekordi. See andis eestlasele viienda tulemuse ning koha finaalis, kus aeg 50,19 tähendas kaheksandat kohta.

«Kui Degtjarjov suudaks korrata universiaadi tulemusi, siis oleks see pikas basseinis suur samm stabiilsuse poole. Järjepidevate tulemuste näitamisel võiks temast saada poolfinaalimees, kuid praegu veel arvatavasti sinna asja pole,» rääkis Aljand.

Koondise treeneri sõnul pole ka Liivamägi ilmselt võimeline jalga poolfinaali ukse vahele sättima, ent heade tulemuste korral võib kõike juhtuda. «Liivamäelt ootame selle hooaja parimaid tulemusi. Mõlemad Degtjarjoviga on mehed, kes maailma pingerea järgi kuuluvad esimese kolmekümne hulka. Kohti on raske ennustada, sest kohapealne võistlus on midagi muud kui pingerida paberil,» ei tahtnud Aljand konkreetseid eesmärke paika panna.

Lisaks kolmele Barcelonasse sõitjale oli normitäitjaid veel, ent MMilt jäädakse kõrvale erinevatel põhjustel: Triin Aljand paraneb jalavigastusest, Martti Aljand ja Filipp Provorkov on ajateenistuses, Ralf Tribuntsov keskendus universiaadile ning Martin Allikvee täitis normi akrediteerimiseks liiga hilja.

Koondisega jättis kaasa minemata ka peatreener Aljand, kes keskendus enne MMi erinevatele noortevõistlustele. Kui Liivamäel on võistlustel võimalik konsulteerida treeneriga, kes teda USAs juhendab, siis Degtjarjov ja Romanjuk peavad tehnilise poole pealt toetuma Eesti koondise füsioterapeudile.

Eesti kolmeliikmeline koondis startis Barcelonasse eile. Esimesena asub homme 100 meetri rinnuliujumise distantsil võistlema Martin Liivamägi. Ujumise MM kestab 28. juulist 4. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles