Erki Pütsep võitis Otepää Rattamaratoni

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep
Erki Pütsep Foto: Jarek Jõepera

Estonian Cup rattamaratonide sarja viienda etapi Otepää Rattamaratoni võitis Erki Pütsep. Sarja üldarvestuses jätkab liidrina kuuendal kohal lõpetanud Alges Maasikmets, kellele konkurendid üldarvestuses täna lähemale tulid. Kokku osales Otepää Rattamaratonil 1623 ratturit. 

Lõuna-Eesti kuppelmaastikul ja legendaarsel Kekkose rajal kulgenud maraton oli kiire. Võitjal kulus 63 kilomeetri läbimiseks 27 sekundit üle kahe tunni, mis teeb keskmiseks kiiruseks 31,4 km/h. Juhtkolmik Erki Pütsep, Dimitri Sorokin ja Peeter Pruus rebisid end liidergrupist lahti juba sõidu esimesel kolmandikul. Vahefinišisse Harimäele, raja 28ndal kilomeetril, jõudsid liidrid pooleteise minutilise edumaaga.   

«Täna oli minu rada,» ütles vahefiniši- ja etapivõidu võtnud Erki Pütsep. «Peeter Pruus tegi esimesel poolel vägevat sõitu, kui aga lõpuni jäi veel paar-kolmkümmend kilomeetrit tundsin, et kontrollin sõitu ja võit tuli suhteliselt kergelt,» ütles Pütsep. «Sorokin veel lõpus üllatas, kuid siiski ainult Peetrit ja mitte mind,» sõnas võitja, kes näitas täna võimsaimat minekut ka Hansgrohe kiirenduslõigul maratoniraja 24ndal kilomeetril.

U23 vanuseklassis oli kiireim üldarvestuses 11ndana lõpetanud Peeter Tarvis. Ka juunioritest võttis taas võidu Karl-Arnold Vendelin, ületades finišijoone 30-ndana. Kiireim naine põhisõidu rajal oli Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke Fuji/Rattabaas).

Võistkondlikult olid täna parimad Fixus Sport ratturid, neile järgnesid Amps-Extreme Sport ja Nissan Thule ProTeam. Naiskondadest kogus enim punkte Spordiklubi Rakke Fuji/Rattabaas naiskond.

Pärast viit senitoimunud Estonian Cup rattamaratonide sarja etappi jätkab üldarvestuse liidrina Alges Maasikmets, kelle järgnevad Caspar Austa ning Ivo Suur. Naiste ülekaalukas liider on seni kõik tänavused Samsungi-sarja etapid võitnud Steinburg. 

Aktiivseima ratturi valge särk kuulub Caspar Austale, kel on kolm vahefiniši võitu ja kokku 18 punkti. Samapalju punkte on ka Maasikmetsal. Selles arvestuses kolmandaks tõusis Erki Pütsep, kel on pärast tänast vahefiniši võitu koos 10 punkti. 

Hansgrohe kiirenduskilomeetri üldarvestust juhib Henno Puu (Fixus Sport), napi 2,8 sekundilise eduga Ivo Suure (Nissan Thule ProTeam) ees. Naistest hoiab Hansgrohe kiirenduskilomeetril liidripositsiooni  Sille Puhu, Sparta Thule naiskonnast. 

Poolmaratoni 35 km pikkusele võistlusmaale startis 433 ratturit. Vähem kui ühe tunni ja 20 minutiga läbis 38 kilomeetrise distantsi Kirill Tarassov. Talle järgnesid pooleminutlise vahega Siim Kiskonen ja Jurman Roger. Viie etapi kokkuvõttes jätkab kollases liidrisärgis Tarassov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles