Kangert sai Poola tuuri teisel etapil 14. koha ja püsib kõrges mängus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana Cycling

Astana profitiimis pedaaliv Tanel Kangert sai Poola velotuuri tänasel teisel etapil 14. koha, etapivõidu võttis prantslane Christophe Riblon (Ag2r).

Riblon edestas Itaalias Dolomiitides sõidetud raskel mägietapil teise-kolmanda koha saanud austerlasi Thomas Rohreggerit ja Georg Preidlerit vastavalt minuti ja kahe ning minuti ja 18 sekundiga. Kangert ületas lõpujoone Riblonist 2 minutit ja 12 sekundit hiljem.

Eile 17. kohaga lõpetanud eestlane kerkis kokkuvõttes 15. kohale, kaotust liidrikohta hoidvale poolakale Rafal Majkale on minut ja 34 sekundit. Majkale järgnevad Luis Henao Montoya (+4 sek), Riblon (+6), Pieter Weening (+7), Jon Izaguirre Insausti ja Chris Anker Sorensen (mõlemad +7). Esimesed 11 meest mahuvad 20 sekundi sisse.

Kangerti meeskonnakaaslane, Poola tuurile ennekõike hooaja teiseks pooleks põhja laduma tulnud Giro d'Italia võitja Vincenzo Nibali lõpetas täna 60. kohaga ja kaotas Riblonile 23.44. Sama rahulikus tempos liigub Poola tuuril mullune Tour de France'i võitja Bradley Wiggins, kes kaotas võitjale 15.40 ja sai 53. koha. Üldarvestuses on Wiggins 49. kohal (+23.22) ja Nibali hoiab 60. kohta (+31.26). Mõlemad mehed rihivad tippvormi septembris toimuvaks MMiks.

Homme on Poola tuuril puhkepäev, teisipäeval jätkatakse juba Poola pinnal 226 km pikkuse etapiga Krakowist Rzeszowisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles