Kanter: eks ma tulin kollektsiooni täiendama

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske Eesti meister Gerd Kanter.
Värske Eesti meister Gerd Kanter. Foto: Liis Treimann

Meeste kettaheites üllatusi ei sündinud ja oodatult võttis kuldmedali Gerd Kanter. Alles mõned päevad varem Londonis Teemantliiga etapil kolmanda koha saanud Kanteri parimaks tulemuseks jäi 65.99.

«Väike kartus oli, et olen veel väsinud Londonist, aga nagu näha, siis suutsin teha korraliku seeria,» rääkis Kanter, kes sai kirja küll kaks luhtunud katset, ent kõik ülejäänud heited läksid 65 meetri lähedale.

«Võib-olla see üks sentimeeter jääb kripeldama, et 66 meetrit täis ei tulnud. Hirmu ei olnud, et kullast ilma võiksin jääda, sest (Aleksander – toim) Tammert tegi alles oma hooaja avavõistluse ja noored poisid on ka rohkem 60 meetri lähedale tulemusi näidanud,» rääkis Kanter koduse võistluse konkurentsist.

Eesti parim kettaheitja tunnistas, et on mõtetega juba Moskva MMil. «Palju pole enam jäänud ja enne MMi on sellised võistlused head. Positiivsed esitused teevad tuju heaks, eriti kui vaadata mu hooaja algust, kus oli vigastusega probleeme. Nüüd on õnneks selg korras ja olen saanud juba kõike harjutada,» kinnitas Kanter, et enne tiitlivõistlust on tervis korras.

Meeste odaviskes oli samuti Moskva võistluse piletit jahtimas Erki Leppik, kellel oli 81 meetri B-normist puudu vaid kaks sentimeetrit. Seekord pidi Leppik aga vastu võtma hõbemedali ja tulemuseks jäi 77.70.

Kuldmedali võitis Risto Mätas, kes viskas 80.78. «Vähemalt on mul MMi pilet taskus ja oda läks täna üle 80 meetri, sellega võib rahul olla, muljetas tulemusega 82.10 Moskvasse sõitev Mätas. «Ootasin võib-olla natuke enamat, aga pole siinse Mondo rajakattega eriti harjunud ja kolm esimest katset kulusid selleks, et hoojooksu paika saada.

Konkurents oleks võinud olla veel tugevam, aga ma ei oodanud, et ise nii kehv olen, võttis Mätas võistluse kokku.
Moskva MM kestab 10.–18. augustini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles