Taas poodiumile jõudnud Korjus: nüüd tahaks võita ka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus
Kevin Korjus Foto: SCANPIX

Ungaris Hungaroringil peetud GP3 vormelisarja viiendal etapil sai Kevin Korjus  teises sõidus kolmanda koha ja tõusis tänavu juba neljandat korda poodiumile, kuid jäi ikkagi pigem taga kiruma käestlastud võimalust lõpuks ometi mõni etapp ka võita.


«Jäin jälle stardis hätta, nagu ka esimeses sõidus,» siunas tänu avasõidu 7. kohale teises sõidus esireast startinud Korjus sarja pressiteenistusele intervjuud andes. Laupäeval langes ta stardiga veelgi rohkem – neljandalt kohalt seitsmendaks.

«Olin rehvidega tõsiselt hädas, kuid võib-olla pingutasin eessõitjaid jälitades natuke liialt palju,» nentis ta. «Õnneks tuli sõidu lõpus rajale turvaauto ja see aitas mind natuke.»

Sarnane stsenaarium kordus ka teises sõidus, kus Korjus pidi lisaks parimalt stardikohalt rajale läinud Robert Visoiule endast avakurvis mööda laskma Carlos Sainz juuniori. Paar ringi enne võistluse lõppu tuli Melville McKee ja Lewis Williamsoni avarii tõttu jällegi rajale turvaauto ning Korjus pidi pärast selle lahkumist tõrjuma neljandal positsioonil sõitnud Facu Regalia rünnakuid, kuid sai sellega edukalt hakkama.

Korjuse sõnul vaevasid rehvimured teda ka teises sõidus. «Väga raske oli. Avaringil rehvid justkui töötasid, aga siis hakkas pidamine aina vähenema ja vähenema ja vähenema. Sõidu lõpuks oli auto tugevalt alajuhitav, aga Carlos ja Facu olid samamoodi hädas, nii et see ei puudutanud ainult meie tiimi,» sõnas eestlane.

Pärast Ungari etappi on Korjus sarja üldtabelis viiendal kohal, seejuures muutus seis märgatavalt põnevamaks – nii nagu Korjusel on 75 punkti kirjas ka eilse sõidu võitnud tiimikaaslasel Aaro Vainiol ja Jack Harveyl, kes asuvad tabelis vastavalt kolmandal ja neljandal kohal. Eestlase lähim jälitaja on 71 punktiga Conor Daly. Kuna sarja üldliider Tio Ellinas Ungaris punkte ei teeninud, jõudis Regalia talle kannule – kahel esimesel mehel on vastavalt 91 ja 90 punkti.

GP3-sarja järgmine etapp sõidetakse kuu aja pärast 24. ja 25. augustil Belgias Spa ring­rajal. Tänavu kümnes sõidus neli korda poodiumil lõpetanud Korjus on selles arvestuses sarja edukaim sõitja, ent kuuest esimesest mehest on ta ainus, kellel siiani võit puudub.

«Mul pole ühtegi etapivõitu, aga mõnel mehel lausa kaks,» vihjas Korjus tiimikaaslasele Aaro Vainiole, kes noppis Ungaris esikoha nii kvalifikatsioonis kui ka esimeses sõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles