Dopingupatune Ullrich annaks Armstrongile kõik tema võidud tagasi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong ja Jan Ullrich (paremal)
Lance Armstrong ja Jan Ullrich (paremal) Foto: SCANPIX

Endine Saksamaa tipprattur Jan Ullrich astus dopinguafääri tagajärjel seitsmest Tour de France'i üldvõidust ilma jäänud Lance Armstrongi kaitseks välja. 1997. aastal Prantsuse velotuuril esikoha pälvinud Ullrichi sõnul tuleks eluaegse võistluskeelu saanud ühendriiklasele tema võidud tagasi anda, sest keelatud ainete tarvitamine oli tol ajal laialt levinud.

Olgu lisatud, et Armstrongi võidud on tulemustest eemaldatud, kuid kellelegi teisele neid antud pole. Ullrich viitas kummalisele vahejuhtumile, kui Touri korraldav ettevõtte ASO eemaldas koos temaga Telekomis sõitnud Bjarne Riisi nime võitjate nimekirjast pärast seda, kui taanlane 2007. aastal keelatud ainete tarvitamist tunnistas, kuid mingil kummalisel põhjusel taastas ASO 2008. aastal Riisi (pälvis Touri üldvõidu 1996. aastal) nime auväärses üldvõitjate seltskonnas, vahendab Spordipartner.ee.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles