Eesti teatenelik jäi suvebiatlonil napilt medalist ilma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segateatevõistluse esikolmik autasustamisel.
Segateatevõistluse esikolmik autasustamisel. Foto: Andreas Nigol

Haanjas alanud suvebiatloni EMil oli esimese alana kavas täiskasvanute segateatevõistlus, mille võitis Ukraina. Eesti võistkond, kus jooksid Kristel Viigipuu, Johanna Talihärm, Indrek Tobreluts ja Kauri Kõiv saavutas neljanda koha, pronksist jäi puudu 35 sekundit.

Lasketiirus ainsana puhaste paberitega pääsenud Ukraina võistkond tõusis liidriks teises vahetuses ja hoidis parajat edu finišini. Teiseks tulnud Venemaa kaotas võitjatele 43 sekundiga ning kolmanda koha saanud Saksamaa kaotus oli 2.18,9.

Eesti teateneliku avavahetust teinud Kristel Viigipuu alustas oodatust nõrgemalt ja pidi käima kolmel trahviringil, andes teate üle kaheksandana. «Esimeses vahetuses olid konkurentidel välja pandud head jooksjad. Minu jaoks oli esimene võistlus ning ei ole veel harjunud võistlusolukorras laskmisega,» rääkis Viigipuu pärast võistlust.

Teises vahetuses puhtalt lasknud Johanna Talihärm tõstis Eesti koha võrra kõrgemale ehk seitsmendaks. «Joosta oli väga raske, aga lasin enda kohta kiiresti. Eriti hästi tuli välja püstilaskmine. Üldiselt jäin rahule, kuigi enne võistlust oli hirm, et teen tänasel võistlusel endale ja võistkonnale häbi,» ütles Talihärm.

Kolmandas vahetuses olnud Indrek Tobreluts oli heas hoos: püstitiirus tegi ta küll ühe möödalasu, ent jooksis etapi kiireima aja ja tõstis Eesti neljandaks. «Tahtsin püstitiirus märgid kiiresti alla saada, kuid eksisin viimasel märgil ja kaotasin seejärel rütmi ning pidin minema trahviringile,» muljetas Tobreluts.

Ankrumees Kauri Kõiv tiirus ei eksinud, tema aeg oli oma vahetuses teine. «Probleeme on laskmisasendiga, sellega nulli on raske lasta. Püüdsin lasta kiiresti, kuid pidin seetõttu kasutama varupadruneid. Ees olid sakslased, keda oli võimalik püüda. Parem koht jäi laskmise taha,» andis Kõiv mõista, et läks oma vahetuses Eestile siiski kolmandat kohta püüdma.

Eesti selja taha jäid Läti, Valgevene, Tšehhi, Slovakkia ja Usbekistan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles