Eesti juuniorid said suvebiatlonil viienda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daria Jurlova 2009. aastal suvebiatlonil.
Daria Jurlova 2009. aastal suvebiatlonil. Foto: Margus Ansu

Suvebiatloni EMil Haanjas võitis tänase juunioride teatevõistluse Venemaa, enne viimast vahetust kolmandal kohal olnud Eesti pidi lõpuks leppima viienda kohaga.

Juunioride klassis võitis kulla Venemaa, hõbeda sai Ukraina võistkond (+2.33,9) ja pronks läks Venemaa nelikule (+3.18,2). Viiendana lõpetanud Eesti võistkonda kuulusid Meril Beilmann, Daria Jurlova, Johan Talihärm ja Rene Zahkna.

Beilmann pidi juba esimese lamadestiiru järel kahel trahviringil käima ning sellest ei pääsenud ka Jurlova, kes eksis nii lamadestiirus kui ka püstitiirus ühe korra.

Hea etteaste tegi kolmandas vahetuses Johan Talihärm, kes laskis hästi ja jooksis väga tugevalt ning andis teatevahetuse Rene Zahknale üle kolmandana. Edu neljandal kohal jooksnud Saksamaa ees oli 28 sekundit. «Tegin väga hea laskmise – rahulikult, aga kindlalt. Püstitiirus kasutasin kahte varupadrunit, mis lõi pisut närvi sisse. Distantsi jooksu poolelt hoidsin esimesed kaks ringi tagasi, mille tõttu oli viimasel ringil jõudu paugutada. Rada oli vihma tõttu väga libe ja pehme, kuid olenemata märjast ja libedast rajast suutsin anda endast maksimumi,» kommenteeris Talihärm.

Viimases vahetuses ebaõnnestus Zahkna kahjuks lamadestiirus, mille järel tal tuli käia kolmel trahviringil ning Eesti lõpetas võistluse viiendana. Venemaale kaotati rohkem kui nelja ja poole minutiga.

Eesti ees jõudis finišisse peale medalivõitjate veel Läti, viimaseks jäi kuue võistkonna konkurentsis Leedu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles