Jalgpallikoondise ründajad sattusid sõprusmängu eel väravasoonele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa Varssavi Legia särgis.
Henrik Ojamaa Varssavi Legia särgis. Foto: Varssavi Legia/Facebook

Veidi rohkem kui nädal aega enne Eesti jalgpallikoondise sõprusmängu Lätiga näitasid eestlastest ründajad välisklubides suurepärast väravalöömiskunsti.


Tänavusel suvel Eesti jalgpalluritest seni kõlavaima üleminekuni jõudnud Henrik Ojamaa pääses nädalavahetusel esimest korda valitseva Poola meistri Varssavi Legia ridades algkoosseisu ja jõudis kohe ka esimese väravani.

Legia alistas laupäeval koduväljakul Podbeskidzie 4:0 ning terve kohtumise kaasa teinud Ojamaa lõi matši 60. minutil Varssavi klubi kolmanda värava. Lisaks sellele valiti eestlane klubi fännide poolt mängu parimaks. Poola liigas kõik kolm kohtumist võitnud Legia hoiab turniiritabelis esikohta.

Tabelis teisel positsioonil on seitsme punktiga Sergei Mošnikovi tööandja Zabrze Gornik, kes alistas viimati 2:1 Gliwice Piasti (Mošnikov pääses väljakule 73. minutil).

Kui Ojamaa jõudis esimest korda Legia algkoosseisu, siis Šotimaa kõrgliigas tegi debüüdi Henri Anier. Eesti koondise ründaja pääses Motherwelli ridades väljakule 68. minutil ja tema 82. minutil löödud värav tõi Motherwellile Šotimaa kõrgliiga avavoorus võõrsil Hiberniani vastu 1:0 võidu.
«Vahetusi tehes soovib treener alati näha, et mängus toimuks mingi muutus, ja Henri suutis mängu käiku muuta,» kiitis Motherwelli peatreener Stuart McCall Sky Sportsile.

«Värav tekitas suurepärase tunde. Mul tekkis suurepärane võimalus ja suutsin värava lüüa, meeskond mängis väga hästi. Olen väga õnnelik, kuid kõige tähtsam oli teenida kolm punkti,» rõõmustas ka Anier.

Ungari kõrgliigas jõudsid nädalavahetusel tabamuseni nii Jarmo Ahjupera kui ka Tarmo Kink. Ahjupera lõi sarnaselt Anieriga võiduvärava, kui tema tööandja Ujpest alistas võõrsil 2:1 FC Puskase. Eesti koondislane jõudis tabamuseni matši 61. minutil, kuid samas pidi ta juba 69. minutil punase kaardi tõttu väljakult lahkuma.

Ahjupera sai algul kollase kaardi värava tähistamise järel särgi seljast võtmise eest ja teist kollast kaarti nägi ta seetõttu, et ta lõi pärast kohtuniku vilet mänguvahendit.

Kevadel Ungari meistriks kroonitud Györi ETO ja Tarmo Kink pidid viimati leppima 2:2 viigiga võõrsil Szombathelyi Haladase vastu. Terve kohtumise kaasa teinud Kink realiseeris kohtumise 55. minutil penalti, mille ta ise ka teenis. Ujpest on kahe mänguga teeninud kolm punkti ja on tabelis kuues, ETO on kahe silmaga üheksas.

USA kõrgliigas sai Joel Lindpere kirja hooaja kuuenda väravasöödu, kui Chicago Fire alistas võõrsil 2:1 Philadelphia Unioni. Algkoosseisus alustanud Lindpere vahetati puhkama 67. minutil, väravasöödu andis ta 9. minutil Patrick Nyarkole. Fire on idakonverentsis
28 punktiga seitsmendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles