Hollandi jalgpallilegend: sakslased olid tugevamad, kuna jõid rohkem õlut

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Cruyff.
Johan Cruyff. Foto: SCANPIX

Hollandi läbi aegade parimaks jalgpalluriks peetav Johan Cruyff kommenteeris Humboldti ülikoolis tehtud uuringut, kus väidetakse, et Lääne-Saksamaal kasutati külma sõja ajal massiliselt dopinguaineid.

Näiteks väidetakse kindlalt, et 1954. aastal jalgpalli maailmameistriks tulnud mehed kasutasid keelatud aineid. Sama käib ka 1966. aastal MMi finaali jõudnud koondislaste kohta. Kahtlus lasub aga kõikidel Saksamaa koondistel 70ndateni välja.

Cruyffi vedamisel jõudis Hollandi jalgpallikoondis 1974. aasta MMil finaali, kus kaotati just sakslastele.

«Inimesed on minult küsinud, kas ma märkasin midagi kahtlast 1974. aasta MMil. Kui aus olla, ma isegi ei suuda meenutada, kas sel ajal üldse võeti pärast mängu dopinguproove. Mina ei oska midagi kahtlast väita,» kommenteeris Cruyff Hollandi meediale. «Me ei teadnud midagi rohkemat, kui vaid seda, et Lääne-Saksamaa jalgpallurid olid alati suuremad ja tugevamad kui meie. Nad olid füüsiliselt paremini arenenud, kuid alati põhjendati seda sellega, et nad jõid rohkem õlut.»

Holland kaotas 1974. aasta finaalis Saksamaale 1:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles