Barack Obama hoiatas Venemaad

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama Jay Leno jutusaates
Barack Obama Jay Leno jutusaates Foto: SCANPIX

Eile õhtul populaarses Jay Leno jutusaates üles astunud Ameerika Ühendriikide president Barack Obama hoiatas Venemaad: järgmise aasta Sotši olümpiamängud peavad toimuma ilma geide diskrimineerimiseta.

Leno võrdles Venemaad Natsi-Saksamaaga ning ütles, et homode diskrimineerimine võib alles kõige hullema algus olla. Obama kinnitas, et tema jaoks on seksuaalse vähemuse ahistamine vastuvõetamatu.

«Ma ei kannata riike, mis püüavad homodele, lesbidele või transseksuaalidele liiga teha,» kinnitas Obama.

Samas kinnitas superriigi president, et Venemaa tahab rahvusvaheliselt oma mainet aina parandada ja on olümpiamängude edukas korraldamine neile ülitähtis.

«Ma arvan, et Vladimir Putinil ja Venemaal on väga palju kaalul, et OM õnnestuks. Arvan ka, et nad saavad väga hästi aru, et enamus olümpiamängudel osalevad riigid ei tolereeri geide väärkohtlemist,» ütles Obama. «Kui Venemaa tahab hoida olümpiavaimu kõrgena, peab ta garanteerima, et paremus pannakse maksma rajal ning inimeste seksuaalsel orientatsioonil pole mingit tähtsust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles