Asko Esna siirdub Prantsusmaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri libero Asko Esna.
Selveri libero Asko Esna. Foto: Raigo Pajula

Eesti koondise libero Sten Esna eeskujul alustab noorem vend Asko Euroopa vallutamist Prantsusmaalt, sõlmides lepingu sealse esiliiga klubi Chaumont Volley-Balliga.

«See on hea võimalus jalg ukse vahele saada ja edasi liikuda. Mänedžeri jutu põhjal koondab Chaumont oma ridadesse nooremapoolse koosseisu. Eesmärk on tõusta meistriliigasse,» lausus Pärnust pärit sportlane volley.ee-le, lisades, et klubi peab läbirääkimisi veel kahe eestlasega, kuid jättis nimed enda teada.

Chaumont lõpetas Prantsuse esiliiga ehk Pro B 14 meeskonna seas 11. kohal. Leegionäridest kuulus Kirde-Prantsusmaal 30 000 elanikuga linnas baseeruva klubi koosseisu mängijaid Marokost, Tuneesiast, Nigeeriast ja Horvaatiast. Meeskonna uueks peatreeneriks saab nimekas serblane Nikola Matijasevic, kes juhendas eelmise hooaja teises pooles Cesise Cesu alust.

Belgradi Ülikoolis õigusalase kõrghariduse omandanud ning inglise, prantsuse, serbohorvaadi ja kreeka keelt rääkiv Matijasevic on treeneriametit pidanud rohkem kui veerand sajandit.

Enne Lätti siirdumist tegutses ta Tuneesia parima klubi Esperance'i juhendajana ning Bosnia ja Hertsegoviina (Matijasevici ema on sealt pärit) rahvusmeeskonna konsultandina. Enne seda kandideeris ta Bulgaaria koondise etteotsa. Jugoslaavia koondises sidemängijana 1975. aasta EM-il pronksi võitnud Matijasevici populaarsusest Prantsusmaal annab tunnistust tema valimine 2005. aasta Tähtede mängu leegionäride esinduse peatreeneriks.

Nii järgmisel hooajal Prantsuse meistriliiga klubis Narbonne'i Volleys mängiv 26-aastane Sten kui kolm aastat noorem Asko teenisid enne kodumaa tolmu jalgadelt pühkimist leiba Tallinna Selveris. Valitseva Schenkeri Liiga võitja ja Eesti meistri ridades hakkab libero kohuseid täitma seni vahetusmehe rolliga leppima pidanud 29-aastane Jarmo Neuhaus, kelle oskusi ning suhtumist peatreener Avo Keel kiitnud on.

Järgmiseks hooajaks on endale piiri taga töö leidnud seitse Eesti võrkpallurit, neist neli hakkavad mängima Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles