Plzeni peatreener: Kalju näitas südikust, tõestades ennast kõva vastasena

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Plzeni peatreeneril jätkus vaatamata ülisuurele võidule kiidusõnu ka Nõmme Kaljule
Viktoria Plzeni peatreeneril jätkus vaatamata ülisuurele võidule kiidusõnu ka Nõmme Kaljule Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nõmme Kaljult, kes alistas jalgpalli Meistrite Liiga teises eelringis favoriidikoormat kandnud HJK Helsinki, oodati imet ka Viktoria Plzeni vastu, kuid 0:4 kaotus avamängus kaotas need kiiresti. Täna tõestas aga Eesti meister, et sisu on neilgi, üllatades Plzeni peatreenerit, kirjutab Kalju kodulehekülg.

Plzeni peatreener Pavel Vrba sõnas mängujärjgsel pressikonverentsil: «Esimesed 15 minutit polnud meie mäng see, mis oleks pidanud olema ning Nõmme Kalju näitas oma südikut ning selle preemiana lõid nad ka värava, tõestades ennast kõva vastasena. Oma meeskonna mäng tekitas sel perioodil küsimärke, kuid siis aga teenisime penalti ning pärast meie teist väravat olime juba enesekindlamad ning sealt edasi muutusime agresiivsemaks.»

Ühe suure edu võtmena tõi Vrba välja, et klubil on oma kodu: «Viis aastat tagasi polnud meil ligilähedaltki selliseid tingimusi, mis on meil täna. Meil on oma staadion, klubiruumid ning klubis on loodud kõikvõimalikud parimad tingimused selleks, et meeskond saaks täielikult keskenduda treenimisele ning sellise kodu omamine on meile ka palju edu toonud.»

Esile tõ ka 38-aastase kapteni Pavel Horvathi esituse: «Olen tema esitusega väga rahul. Ta on oluliselt vanem teistest ning seega on tal ka mänguskeemis eriline koht. Keskväljal mängib meil kolm meest, mis annab talle võimaluse mängus puhkehetki saada ning selle vahelt suudab ta suurepäraselt näidata, mida ta suudab luua platsil.»

Miks tegi aga Vrba mängu lõpus kukerpalli? «Sest lubasin oma meeskonnale, et edasipääsu korral teen kukerpalli.»

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Tulime enesekindlalt mängima, kuid lõpuks saime sauna. Kuni 1:0 eduseisuni olime enesekindlad, kuid penalti muutis mängu.  Meie jaoks oli mängu suurim murdepunkt penalti, mis lõhkus meie mängu ning seejärel sai vastane enesekindlust. Soovin meie vastastele edu ning meie hooaeg jätkub Euroopa Liigas.»

Andres Koogas: «Vastane oli täna kiirem ja parem ning oleme natuke pettunud, kuna läksime kohtumist juhtima. Näitasime, et suudame nendega mängida nning lõime neile ka kaks väravat, kuid nad tõestasid, et olid tugevam meeskond sellest paarist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles