Kaisa Pajusalu: praegu naudin sõudmist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jätab Kaisa Pajusalu MMi küll vahele, kuid sügisel loodab ta taas stardis olla.
Tänavu jätab Kaisa Pajusalu MMi küll vahele, kuid sügisel loodab ta taas stardis olla. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel aastal sõudmise Euroopa meistrivõistlustel naiste ühepaadil pronksmedali võitnud ja talvel Uus- Meremaal koos sealse koondisega harjutamas käinud Kaisa Pajusalu jääb tänavu MMist kõrvale, kuna praegu on talle tugev pingutus vastunäidustatud.

Talvest saati on Pajusalu vaevanud kopsuklamüüdia ning nüüd ka krooniline üleväsimus. Vaatamata tagasilöökidele tegi Pajusalu eile Viljandi järvel samal ajal koos meeste neljapaadiga rahulikult trenni ja vaatab lootusrikkalt tuleviku suunas. «Harjutamist ei ole mulle keelatud ja aeroobset trenni tohin teha,» sõnas ta.

«Pigem olen püüdnud praegu lõdvestuse pealt jälgida tehnilist poolt. Ma polegi ammu niimoodi sõudmist nautinud.» Pajusalu alustas tänavu hooaega juba Austraalia MK-etapil, kus saavutas 5. koha. Seejärel oli ta EMil seitsmes ning Etoni MKetapil kümnes. Juuli keskpaigas startis ta ilma suurema eduta ka Kaasanis toimunud universiaadil.

«Arvatavasti jõudsin praegusesse seisu, kuna ma ei osanud õigel ajal pidurit tõmmata. Tundsin end küll halvasti, kuid samas tekitas trennist loobumine süümepiinu, » kirjeldas Pajusalu põhjuseid, mis viisid lõpuks üleväsimuseni. «Olin ka haige ja sain ravi, kuid järelikult päris terveks ma ei saanud. Nüüd on vaja organismil korralikult välja puhata.» Siiski päris lõppenuks Matti Killingu hoolealune hooaega veel ei loe.

«Sügisel tahaksin osaleda Armada Cupil, kuid see on alles oktoobris,» lisas ta. Eelmisel talvel harjutas Pajusalu Uus-Meremaal ning sarnaseid mõtteid mõlgutab ka tulevikku silmas pidades. «Me ei ole seda asja lõpuni läbi arutanud, kuid sooviksin kusagil väljaspool Eestit harjutada küll,» sõnas ta talviste plaanide kohta. «Kuna korra on juba käidud, ei ole asjade ajamine enam nii keeruline ja pole vaja asju pikalt planeerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles