Massa: ehk on aeg uus võistlussari otsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa
Felipe Massa Foto: Reuters / Scanpix

Ferrari meeskonna piloot Felipe Massa nimetas vormelimaailmas toimuvaid vaidlusi «väga lollideks tülideks», mis on tema arvates vormel-1 lõhkunud.

Rahvusvaheline Autoliit FIA ja vormel-1 meeskondade ühendus FOTA on juba nädalaid vaielnud järgmise hooaja reeglite üle, peamiseks tüliõunaks on olnud eelarvepiirang, kirjutab Planet-F1.

Kui vahepeal tundus, et FIA ja FOTA jõuavad mõlemaid osapooli rahuldavale kokkuleppele, saatis FIA täna laiali avalduse, kus FOTA nõudmised tagasi lükati.

FIA keeldub loobumast oma plaanist rakendada järgmisest hooajast 40 miljoni naelsterlingu suurusest eelarvepiirangust.

Kuniks aga rahvusvaheline alaliit ja meeskondade ühendus omavahel kokkuleppele jõuda püüavad, pole pilootidel teha muud, kui oodata ja vaadata, milliseks kujuneb lõpplahendus.

Sugugi mitte võimatu pole selline stsenaarium, kus praegused kaheksa FOTA liikmesmeeskonda moodustavad omaette sarja. «Vahet ei ole, mis sel nädalal võistlusrajal juhtub, nagunii jõuab ajalehtedesse sarja praegune olukord,» arvas Massa. «Kui ma roolis istun, ei mõtle ma selliste asjade peale. Keskendun lihtsalt oma tööle – pean sõitma nii kiiresti kui võimalik.»

«Ent kui autost väljun, mõtlen kõikide nende probleemide peale, kuna need puudutavad ka mind ja minu ning vormel-1 sarja tulevikku,» jätkas Massa. «Oleme kõik väga mures, isegi kui ma ei saa ise midagi teha, jälgin ikkagi pingsalt asjade kulgu.»

Massa sõnul peavad tüli lahendama FIA ning meeskondade esindajad. «Peame oma ala eest rohkem hoolitsema, kuna viimase paari kuu jooksul olnud väga lolle tülisid,» arvas Massa. «Meil pole seda kaklemist vaja. Praegune olukord tundub üsna nukker, ent kui suudetakse kokkuleppele jõuda, on kõik korras. Kui ei, peame tõsiselt mõtlema, milline on meie parim variant tulevikuks.»

«Kuna tiimid tunduvad praegu üsna lähedased olevat, siis ehk on aeg teha midagi muud, mis meie spordialale kasuks tulla võiks,» paiskas Massa õhku segase vihje.

Viiel meeskonnal – McLarenil, Toyotal, BMW Sauberil, Renault'l ja Brawn GP-l on aega kuni reedeni, et end ilma mingisuguste lisatingimusteta järgmiseks hooajaks üles anda, see tähendaks ühtlasi ka eelarvepiiranguga nõustumist.

Kolm meeskonda – Ferrari, Red Bull Racing ja Toro Rosso lülitati järgmise hooaja võistlusnimekirja nende vastupanust hoolimata.

Kui FOTA ja FIA ei suuda lähipäevil kokkuleppele jõuda, võtab FIA sarja veel uusi võistkondi, et kokku oleks võistlustules 13 tiimi ehk 26 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles