Sillamäe kõrgushüppegalal võib osaleda tänavu 2.41 ületanud Bondarenko

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bogdan Bondarenko.
Bogdan Bondarenko. Foto: SCANPIX

Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil, toimub Sillamäel, Eesti parima kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko kodulinnas, rahvusvaheline kõrgushüppevõistlus, kus Eesti sportlaste kõrval asuvad võistlustulle ka mitmed suurvõistluste medalivõitjad.

Sillamäe kõrgushüppegala jaoks püstitatakse linna keskväljakule kõrgushüppesektor vaid selle võistluse jaoks. Linnavalitsuse ja kultuurimaja vaheline ala kaetakse vineeri ning kummiplaatidega, nii et moodustub täismõõtudes kõrgushüppesektor.

Kõrgushüppegalal saab näha nii tugevatasemelist naiste kui ka meeste kõrgushüpet. Naistest astub favoriidina võistlustulle Sillamäelt pärit Eesti rekordiomanik Anna Iljuštšenko (Eesti rekord 1.96m), kes nädala pärast läheb võistlustulle Moskva maailmameistrivõistlustel. Eesti viimaste aastate parimale naiskergejõustiklasele pakuvad 20. augustil toimuval unikaalsel võistlusel suure tõenäosusega konkurentsi venelanna Irina Gordejeva (isiklik rekord 2.04), Leedu rekordinaine ja Londoni olümpia finalist Airine Palsyte (1.96), ukrainlannast juunioride Euroopa meister Katerina Tabashnik (1.90) ja noorsoo Euroopa meistrivõistluste pronksineiu Oksana Krasnokutskaja (1.90) Venemaalt. Eestlannadest on Sillamäel stardis lubanud olla Eleriin Haas, Grete Udras ja mitmevõistleja Mari Klaup.

Meeskõrgushüppajatest käivad Sillamäel võistlemise osas läbirääkimised tänavuse maailma edetabelijuhi ukrainlase Bogdan Bondarenkoga (isiklik rekord 2.41) ja Kanada hüppaja, Londoni olümpiapronks, Derek Drouaniga (2.36). Oma esindaja kaudu on Sillamäe kõrgushüppegalast osavõttu kinnitanud 2005. aasta. Helsingis maailmameistriks tulnud Juri Krõmarenko (2.34) Ukrainast, Euroopa meistrivõistluste hõbemedalivõitja Raivydas Stanys Leedust (2.31), 2009. aasta noorte MM-pronks Daniil Tsõplakov (2.31) Venemaalt ning juunioride maailmameister Andrei Churila (2.28) Valgevenest. Eesti au läheb kindlasti kaitsma mitmekordne Eesti meister Karl Lumi (2.22).  

Sillamäe kõrgushüppegala avatseremoonia toimub teisipäeval, 20. augustil kell 12. Naiste kõrgushüppevõistlus algab 12.30, meeste võistlus kell 14. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta ning hüppajaid ja publikut ergutavad Karl Madis ja ansambel Karavan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles