FIFA lükkas Egiptuse kaebuse tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotolt on näha, et pall liigub Egiptuse kaitsja Ahmed El Mohamady käe suunas. Egiptlaste arvates oli penalt õigustatud, ent protestiti selle vastu, et kohtunik Howard Webb ise juhtunut ei näinud ja usaldas neljandat kohtunikku, kes nägi videokordust.
Fotolt on näha, et pall liigub Egiptuse kaitsja Ahmed El Mohamady käe suunas. Egiptlaste arvates oli penalt õigustatud, ent protestiti selle vastu, et kohtunik Howard Webb ise juhtunut ei näinud ja usaldas neljandat kohtunikku, kes nägi videokordust. Foto: AP / Scanpix

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) ei rahuldanud Egiptuse alaliidu protesti, mis puudutas kohtunik Howard Webbi Brasiilia kasuks antud penaltit Konföderatsiooni karikasarja mängus.

 

Algselt tundus, nagu kavatseks Webb Brasiiliale anda nurgalöögi, kuna pall läks Egiptuse kaitsemängijast Ahmed El Mohamady’st üle joone, ent kui mäng katkestati, kuna El Mohamady vajas arstiravi, otsustas Webb ühtäkki egiptlasele punast kaarti näidata ja määras Brasiiliale penalti, tänu millele brasiillased võitsid kohtumise 4:3, vahendab BBC.

Egiptlased väitsid, et Webb muutis oma algset otsust, kuna neljas kohtunik nägi juhtunu videokordust ja andis seejärel väljakukohtunikule märku, et El Mohamady mängis käega. FIFA lükkas aga need jutud ümber.

«Põhjalik analüüs näitas, et kõnealune otsus sündis meeskonnatöö läbi, väljakukohtunikku abistas esimene kohtunik Mike Mullarkey, kes nägi rikkumist selgelt ja andis sellest ka Webbile märku,» seisis FIFA avalduses.

Vaata videot kõnealusest intsidendist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles