Rein Taaramäe startimine Elva rattamaratonil segab üldarvestuses kaarte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe Kambja sügiskrossil.
Rein Taaramäe Kambja sügiskrossil. Foto: Rein Taaramäe blogi

Kodumaal viibiv Cofidise rattaproff Rein Taaramäe stardib homme Elva rattamaratonil. Lahing Elva Rattamaratoni poodiumikohtade nimel saab olema tuline, sest Alges Maasikmetsa kollast liidrisärki jahib Caspar Austa ning oma kolmandat etapivõitu sel hooajal Erki Pütsep.

Eesti suurima rattamaratonide sarivõistluse Samsung Estonian Cup kuues etapp 13. Elva Rattamaraton on hooaja pikim. Põhidistantsil tuleb ratturitel läbida 72,6 kilomeetrit ning poolmaratoni rajal 38,6 kilomeetrit. 

Möödunud aastal võttis Elvas etapivõidu lätlane Normunds Zviedris. Neljandana lõpetanud Caspar Austa suutis vaatamata rehvipurunemisele sarja praegust üldliidrit Alges Maasikmetsa toona siiski edestada. Sarja üldvõidule konkureerimiseks tuleb Caspar Austal kodurajal Elvas jõuda homme üle finišijoone kindlasti enne Alges Maasikmetsa. Võistluses poodiumikohtade nimel segavad kaarte nii Rein Taaramäe ja Erki Pütsep kui ka eelmisel etapil Otepääl head minekut näidanud Peeter Pruus ja Ivo Suur. 

Kiirenduskilomeeter asub maratoniraja 29. kilomeetril, kiirel ühekilomeetrisel allamäe-lõigul. Laskumisele järgneb omakorda järsk ja pikk tõus, mille tipus jagatakse neljale esimesele aktiivseima ratturi punktid, millel sarja üldarvestust silmas pidades saab Elvas olema suur tähtsus. 

Sarja peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul on sarja üldarvestuses kõrgeid kohti jahtivatel meestel homme palju kaalul. «Üsna tõenäoline, et kui Taaramäe tahab homme «gaasi» põhja keerata, lubatakse tal liidrite poolt ka üksi minna, kuid kindlasti ei kingi Maasikmets, Austa ja Pütsep teineteisele ilma võitluseta ühtki meetrit,» prognoosis peakorraldaja. «Koos Taaramäega liidergrupist põgenemine oleks eelkõige etapivõitu jahtiva Pütsepa huvides,» lisas Tõnissaar. 

Stardinimekirja on kantud 1642 ratturit, keda põhisõidurajal ootab neli joogi- ja teeninduspunkti ning lühemal poolmaratonirajal kaks joogipunkti. Ilmaprognoos lubab laupäevaks Lõuna-Eestisse hoovihma ja 21 soojakraadi. 

Elva Rattamaratoni põhivõistluse start antakse traditsiooniliselt keskpäeval. Lastesõidud, millest osavõtt on kõigile väikestele ratturitele tasuta, algavad kell 12.10. Kuni 4-aastased ratturid läbivad 200 meetrise- ja 5-6 aastased 600 meetrise distantsi. Suuremad poisid ja tüdrukud võistlevad sõltuvalt vanuseklassist 1,2 – 3,4 kilomeetri pikkusel distantsil. Poolmaratoni start on kell 13.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles