Poznani fännide solvang: Leedu rämps, põlvita poola härra ees

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poznani klubi fännide solvav loosung.
Poznani klubi fännide solvav loosung. Foto: Facebook / Vilniuse Žalgiris

Poola välisministeerium mõistis portaali epoznan.pl teatel karmilt hukka Poola jalgpalliklubi Poznani Lechi fännide loosungi, mille nood rullisid lahti eilsel Euroopa liiga mängul Vilniuse Žalgirisega.

Nimelt võis üle terve tribüüni tõmmatud plagult lugeda solvavat lauset: «Leedu rämps – põlvita poola härra ees». Poola välisministeerium nimetas loosungit skandaalseks. «See on häbiväärne näide mõtlematusest ja ükskõiksusest, mille vastu Poola välisministeerium ja valitsus võitleb,» lausus ministeeriumi pressiesindaja Michal Safianik. «Iga jalgpallimatš peaks olema spordipidu ja innustama inimesi ausale sportlikule võitlusele, mitte hoolimatule käitumisele ja mõttelagedusele,» lisas ta.

Samas võisid leedulased lõpuvile kõlades nentida, et kes pärast naerab, naerab paremini – Žalgiris kaotas küll mängu 1:2, ent kuna kodumäng oli 1:0 võidetud, pääseti ikkagi tänu võõrsil löödud väravale järgmisesse ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles