Jaanson läheb Müncheni MK-etapil vastamisi Tuftega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Jüri Jaanson Pärnu jõel.
Vanameister Jüri Jaanson Pärnu jõel. Foto: Ants Liigus

Eeloleval reedel teeb Eesti sõudekoondis tippseltskonnas avastardi - Müncheni MK etapil läheb võistlustulle viis meie paatkonda, kusjuures Jüri Jaanson testib end taas peale 2004. aasta Ateena hõbedat ühepaadil.

Teine maailmakarikasarja etapp peetakse 19.-21. juunini Müncheni olümpiakanalil ja ülesandmislehe põhjal võib öelda, et kohal on ala absoluutne paremik. Jaansonil tuleb rinda pista oma ammuse rivaali, kahekordse ühepaadi olümpiavõitja, norralase Olaf Tuftega.

Finaali pääsu eest hakkavad ilmselt võitlema ka tsehh Ondrej Synek, britt Alan Campbell, belglane Tim Maeyens, Uus-Meremaa staar Mahe Drysdale, Shveitsi esindav Andre Vonarburg jt.


Vähemalt kogu sõudemaailma pilgud on suunatud Jaansonile. FISA kodulehe toimetaja, kes nimetab Éesti ühepaadimeest sõudmise suurvürstiks, vahendab ala ringkonnas valitsevat ootusärevust, et milleks küll 43-aastane mees võimeline võib olla.

 

Paarisaeru kahepaatidegi sõitu tasuks pingsamalt jälgida, sest eestlasi on stardis kahe paatkonna jagu - EST 1 ehk särtsakat minekut näidanud Allar Raja ja Kaspar Taimsoo ning EST 2 - mullu veel koos Raja ja Taimsooga olümpianeljases sõudnud Vladimir Latin ja Igor Kuzmin.

Vastased on taas ülimalt kõvad, sest starti on tulemas näiteks sellised kuulsused nagu inglased Matthew Wells ja Stephen Rowbotham, uusmeremaallased Matthew Trott ja Nathan Cohen ning mitmed teised paljulubavad duod.

Üldiselt näitab Saksamaa etapp Eesti sõudekoondisele kätte selle hooaja edasised suunad, sest kui keegi juba nüüd väga hästi liigub, võiks ta teoreetiliselt suve edenedes vaid paremaks minna. Nii pole välistatud, et Jaanson jätkab ühepaadil ja et Raja ja Taimsoo nagu loodab nende juhendaja Matti Killing, saavad oma tulemused teha ära just kahepaadil.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles