B3 Võiduajamine toob Pärnusse kiired ja võimsad autod

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Ann Hiiemaa
Copy
Vormelisõitja Erko Vallbaum Riias Bikernieki ringrajal peetud avavõistluste stardis.
Vormelisõitja Erko Vallbaum Riias Bikernieki ringrajal peetud avavõistluste stardis. Foto: Indrek Allik

27.-28.juunil Pärnu külje all Audru ringrajal sõidetav B3 Võiduajamine on Eesti autoringraja meistrivõistluste teiseks etapiks. Juba mitmel aastal on Soome meistrivõistluste korraldajad toonud ühe oma etappidest Eestisse ja sel aastal on selleks just B3 Võiduajamine.

Lisaks mainitud kahele meistrivõistluste etapile, on B3 Võiduajamine veel ka Läti meistrivõistluste etapiks ja NEZ (Põhja-Euroopa regiooni) meistrisarja etapiks, mis kokkuvõttes toob Pärnusse hulgaliselt kiireid ja võimsaid masinaid, erinevaid võistlusklasse on kokku 14.

Üks atraktiivsemaid klasse on kindlasti Soome meistrisarja klass GT3 Nordic, mis toob Eestisse esmakordselt võistlema viieliitrise mootoriga 535 hobujõulise Lamborghini Gallardo. Autoga sõidab eelmisel aastal Super Touring klassis Soome meistriks tulnud Mikko Eskelinen, kes ka GT3 Nordic klassis tänavusi Soome meistrivõistlusi juhib. Lisaks sellele duole on oodata Pärnusse mitmeid GT klassi Porsche'sid, Ferrarisid ja vähemalt ühte Dodge Viperit.

GT3 Nordic sarja sõitudele on Soome sarjas tänavu lisatud kestvussõidu maiku, kui mõlemad sõidud vältavad tund aega ja on võimalus ka juht vahetada, seega mängib siin oma osa kindlasti ka boksipeatuse taktika. Boksipeatus on kõikidele sõitjatele kohustuslik.

Vormeliklasse on B3 Võiduajamisel kokku neli, noorimad sõitjad osalevad Formula Ford sarjas, mis on Soome meistrivõistluste sari, tegu on sarjaga mis on Soomes kardiklassi loogiline jätk.

Ühises stardis tulevad rajale soomlaste F3 ja eestlaste Vormel Baltic, kus nö come backi Vormel Balticu roolis teeb Erko Vallbaum, kes selles klassis on aastaid Eesti paremikku kuulunud. Vallbaum stardib ka Vormel Renault klassis, mis on Põhjamaade meistrisarja (NEZ) etapiks, selles klassis saab stardis näha ka tänavu Soome meistrisarjas sõitvaid Scuderia Nordica piloote Antti Rammot ja Tõnis Vanaseljat.

Lisaks soomlastele ja eestlastele on selles klassis oodata joonele ka rootslasi, seega tulevad sõidud selles klassis põnevad.

Kereautode osas on kokku pandud kaks vägagi põnevat starti, koos lähevad rajale soomlaste Super Touring ja V1600, eestlaste S1600 ja Läti meistrivõistluste klass Super Production.

Teiseks põnevaks stardiks on teist aastat korraldatava kohaliku BMW 325 Cup ja Läti Rahvusliku klassi ühine start, viimased on kindlasti meelde jäänud just rohkearvulise stardirivi poolest, kuid ega ka kodune BMW 325 Cup palju alla ei jää, vaatemängu ja möödasõite saab nendes startides näha kõige rohkem.

Eelmisel aastal sai Pärnus näha esmakordselt ka soomlaste kestvussõidu klassi BMW Extreme, mis on kohal ka sel korral, kokku sõidetakse kahel korral 45 minutit ja boksipeatus, ning vajadusel sõitjate vahetus on kohustuslik. Oma hooaega alustavad ka Eesti meistrisarja Junior, ehk noorteklassi sõitjad, kes teevad pühapäeval kaks starti.

Laupäeval, 27.juunil algavad ajasõidud kell 11.10 ja esimene võistlusstart on kell 14.55 ja päev lõppeb kell 19.15 toimuva Formula Renault esimese võistlussõiduga. Pühapäeval, 28.juunil algavad võistlussõidud kell 10.15 ja viimane start antakse kell 17.25.

Võistlus on kõigile pealtvaatajatele tasuta.

Märksõnad

Tagasi üles