Vormelitiimid loovadki uue võistlussarja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 MM-sarja praegune liider Jenson Button (Brawn GP).
Vormel-1 MM-sarja praegune liider Jenson Button (Brawn GP). Foto: AP / Scanpix

Vormel-1 sari on jõudnud viimase 60 aasta suurima kriisini ning seetõttu teatas vormel-1 meeskondade ühendus (FOTA), et loob uue eraldiseisva võistlussarja.

FOTA praegused liikmed Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Brawn GP, Red Bull ja Toro Rosso pidasid eile neli tundi kestnud koosoleku, kus otsustati, et ükski meeskondadest ennast tuleva aasta MM-sarja võistlejate nimekirja ei kanna. Siiani on seda teinud vaid Williams ja Force India, kes seepeale FOTAst välja heideti, kirjutab The Guardian.



FOTA ja Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) presidendi Max Mosley vahel lahvatas tüli, kuna Mosley soovib järgmisest aastast rakendada eelarvepiirangut, mis aga meeskondadele ei istu. Hoolimata nädalaid kestnud läbirääkimistest pole suudetud kokkuleppele jõuda. Seetõttu otsustasid tiimid eile õhtul, et neil pole muud võimalust, kui luua konkureeriv võistlussari.



«Alates FOTA loomisest eelmise aasta septembris on meeskonnad koos töötanud ja proovinud koos FIA ja Bernie Ecclestone’i abiga meie ala arendada ja paremaks muuta. Ülemaailmne majanduskriis on aga ka vormelimaailma raskesse seisu pannud,» seisis FOTA avalduses. «FOTA on uhke, et on mõelnud välja meetmed, kuidas kulusid kärpida. Eelkõige oleme aidanud väiksemaid tiime, kes oma rahaga tõenäoliselt praegu võistelda ei suudaks.»



«FIA ja Ecclestone soovivad FOTAt lõhestada,» jätkus FOTA avaldus. «Enamuse soove eiratakse. Alates 2006. aastast on Ecclestone meeskondade eest varjanud kümneid miljoneid dollareid. Me ei saa enam spordiala põhiväärtusi ohustada ning seetõttu otsustasime, et ei võistle järgmisel aastal MM-sarjas.»



Seetõttu otsustati luua uus sari. «Meil ei ole muud võimalust, kui luua uus sari, mis peegeldab osalejate ja meie partnerite väärtusi,» seisis avalduses. «Loodaval sarjal on n-ö läbipaistev juhtimine, ühesugused reeglid kõigile, me julgustame uusi tiime liituma ja kuulame ka fännide soove.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles