Noorele Austraalia tennisistile määrati rassistlike solvangute eest kopsakas trahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia tennisist Brydan Klein
Austraalia tennisist Brydan Klein Foto: AFP / Scanpix

Eastbourne’i tenniseturniiri kvalifikatsioonis oma lõuna-aafriklasest vastase Raven Klaasani suunas rassistlike solvanguid pildunud Austraalia tennisistile Brydan Kleinile määrat 10 000 euro ehk rohkem kui 156 000 Eesti krooni suurune rahatrahv, lisaks määras Austraalia Tennise Liit noormehele ajutise võistluskeelu.

Meeste Profitennise Liidu (ATP) esindaja sõnul määrati 19-aastasele Kleinile ebasportliku käitumise eest maksimumkaristus, vahendab Reuters.

ATP viib veel läbi ka põhjalikuma uurimuse, mis tähendab, et Klein võib provokatiivse käitumise eest saada ka lisakaristuse.

«ATP-l on rassismi suhtes nulltolerants,» sõnas ATP esindaja.

Austraalia Tennise Liit määras Kleinile ajutise võistluskeelu ning ka nemad võivad edasise uurimise käigus noormehele lisakaristuse anda.

Austraalia meedia andmetel ütles 2007. aastal juunioride Austraalia lahtised meistrivõistlused võitnud Klein Klaasanile «kaffir», mis on üldnimetus Aafrika lõunaosas elavatele inimestele, see on mustanahalistele inimestele solvav nimetus. Lisaks oli Klein Klaasani treeneri ja veel ühe teise tennisisti suunas sülitanud.

Maailma edetabelis 184. kohal asuv Klein sai küll Klaasanist jagu ja jõudis ka põhitabelisse, kus kaotas teises ringis serblasele Janko Tipsarevicile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles