BMW Sauber loobub täielikult KERSist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Theissen.
Mario Theissen. Foto: AFP / Scanpix.

BMW Sauberi võistkond otsustas täielikult KERSi süsteemist loobuda, kuna nende arvates ei muuda see autot kiiremaks.

Veel eelmisel aastal nõudis BMW Sauber ainsana kineetilise energia taastuvsüsteemi kasutuselevõttu, kuna pidas seda vajalikuks, kuid nüüd on otsustanud selle arendamise lõpetada, vahendab sponest.ee.


Sel hooajal kasutas tiim KERSi vaid neljal võistlusel ning pärast Bahreini etappi on keskendutud auto aerodünaamilisele poolele ja jäetud KERS kõrvale.

Tiimi juht Mario Theisseni sõnul on meeskond viimastel nädalatel hinnanud, kas jätkata KERSiga ning otsustasid seda mitte teha.

«Hindasime erinevaid alasid, jätkamist KERSiga või aerodünaamika osaga ning mida võiksime KERSita teha,» lausus Theissen. «Oleme teinud aerodünaamikaga märgatavaid edusamme, millele KERS ei sobi. Seega langetasime otsuse kõigest mõned päevad tagasi, et ei kasuta sel aastal enam KERSi, kuna näeme, et aerodünaamika on palju tähtsam.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles