Rein Taaramäe unistab Tour de France’i võidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Erakogu

Eesti noor profirattur, Cofodise meeskonnas sõitev Rein Taaramäe sai Šveitsi velotuuril kokkuvõttes kaheksanda koha.




«Olen väga rahul. Meeskond on samuti väga õnnelik. See oli täpselt minu koht. Olen ka veidi rohkemaks võimeline, kuid esikolme hulka poleks ma mitte mingil juhul pääsenud,» sõnas 22-aastane Taaramäe rõõmsalt.



Šveitsi velotuuri peetakse rattamaailmas tugevuselt neljandaks võistluseks Prantsusmaa, Giro d’Italia ja Vuelta velotuuride järel.



Tuuri üldvõidu võttis viimasel etapil ülivõimsalt teistest parem olnud kohalik rattur Fa-


bian Cancellara.



Taaramäe selgitas, et vormiajastus õnnestus tal hästi, kuid paremate tulemuse saavutamiseks jääb veel jõust puudu. Küll aga lisas hea võistlus enesekindlust ja üha rohkem indu jõu arendamiseks. «Elan rohkem tuleviku nimel. Näen potentsiaali sõita suuri mägesid. Eesmärk on võita maailma suurim võidusõit Tour de France. Usun, et mul on selleks potentsiaali,» teatas noormees resoluutselt. «Veendun selles iga päevaga üha rohkem.»



Nüüd lubati eestlane väljateenitud puhkusele ning järgmiseks eesmärgiks on võetud sügisene Hispaania velotuur. «See algab alles septembris. Saan korralikult vaimselt ja füüsiliselt välja puhata, enne kui uuesti valmistuma hakkan,» arvas Taaramäe. «Hispaania tuuril ma ilmselt rohkemat kui Šveitsis ei suuda. Nii et läheb veel aega. Ootan, et jõud tuleks vaikselt järele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles