Klavan: ees ootab läbi aegade tugevaim Bundesliga hooaeg

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavani (nr. 5) koduklubi FC Augsburg alustab täna Dortmundi Borussia vastu Bundesliga hooaega.
Ragnar Klavani (nr. 5) koduklubi FC Augsburg alustab täna Dortmundi Borussia vastu Bundesliga hooaega. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan alustab täna oma teist hooaega Bundesligas, kui tema tööandja FC Augsburg läheb koduplatsil vastamisi mullu Meistrite liigas finaali jõudnud Dortmundi Borussiaga.

«Esimeseks liigamänguks on selline kohtumine väga hea. Hooajaeelne ettevalmistus on kulgenud hästi ja isiklikus plaanis isegi väga hästi,» rõõmustas Klavan. «Keegi kunagi ei tea, milliseid üllatusi võib jalgpallis sündida – Dortmund on küll supermeeskond, kuid hästi mängides on ka meil võimalus. Kindlasti ei näe ainult ühe meeskonna paraadi!»

Mullu hooaja teises pooles suurepäraseid esitusi näidanud Augsburgi ridadest on lahkunud korealased Ja-Cheol Koo ning Dong-Won Ji ning oluliste täiendustena on juurde tulnud Raphael Holzhauser ja Halil Altintop.

«Tegemist on meie jaoks kvaliteetsete täiendustega ja nad on lahkujate kohad üle võtnud. Siiski üldist pilti vaadates peaks meeskond vahetusmängijate pinki pikendama, kuna mõne mängija vigastuse korral võib koosseis hõredaks jääda,» arvas Klavan. «Võrreldes mulluse hooajaga on tänavu asjad hooaja eel palju sujuvamalt kulgenud.»

Kevadel lõpetas Augsburg Bundesliga 15. kohaga ning kindlustas viimasena püsimajäämise kõrgemasse seltskonda. Mullu alustati hooaega väga kehvalt, kuid hooaja teise poole punktiarvestuses oldi koguni seitsmendad.

«Võrreldes mullusega on suur vahe, kuna toona oli meeskonnas liiga palju uut – uued mängijad, uus treener ja tehniline direktor. Kõik see kokku tekitas sellise olukorra, kus me ei saanudki hooaja alguses oma mängu käima,» avaldas Klavan. «Tänavu on asjad rohkem paigas ja uusi nägusid ei ole nii palju. Eelmise hooaja hea teine pool annab samuti meeskonnale positiivset energiat.»

Suurfavoriidid on Saksamaal taaskord kevadel Meistrite liiga finaalis mänginud Müncheni Bayern ja Dortmundi Borussia. «Kaks suurt (Bayern ja Dortmund) on Saksamaal täiesti omaette teema. Kindlasti on ees ootamas läbi aegade kõige tugevam Bundesliga hooaeg – meeskonnad on näinud vaeva ja teinud korralikke täiendusi,» märkis Klavan, kes lisas, et Bayerni mängijad pidid olema väga rahul ka klubi uue peatreeneri Pep Guardiolaga. «Eks sellisel tasemel on arvamusi palju, kuid olen mängijate liini pidi kuulnud, et Bayerni pallurid on temaga väga rahul ja temast õhkub tõelist tipptreenerit.»

Augsburgi ja Dortmundi Borussia tänane kohtumine algab Eesti aja järgi kell 16.30 SGL Arenal. Kohtumisest teeb otseülekande ka Eurosport 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles