Kanter võistleb homme esimeses grupis, tähtis konkurent ringi ei tule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Marko Saarm / Sakala

Moskvas toimuval kergejõustiku MMil homme võistlustulle astuv Eesti suurim medalilootus Gerd Kanter heidab kettaheite eelvõistlusel hommikuses esimeses grupis.

Kanteri nimi on A-grupi heitejärjekorras kirjas 13. ehk eelviimasel real. Koos temaga on samas grupis veel suursoosik, olümpiavõitja ja tiitlikaitsja Robert Harting, samuti Hartingu noorem vend Christopher, sel hooajal 68.20 heitnud austraallane Benn Harradine ja 66.85 suutnud britt Brett Morse.

Esimene grupp alustab eelvõistlust Eesti aja järgi kell 8.40. Teises grupis on hooaja edetabelijuht, tänavu 71.84 heitnud poolakas Piotr Malachowski, samuti Leedu legend Virgilijus Alekna, tänavu 68.16 heitnud austraallane Julian Wruck ja üle 67 meetri suutnud sakslane Martin Wierig.

Küll aga ei leia protokollist Daegu MM-pronksi ja Londoni olümpiahõbeda, iraanlase Ehsan Haddadi nime. Iraani alaliiduga tülis olev Haddadi ei pidanud algselt Moskvas võistlema, ilmus siiski võistluspaika kohale, kuid nagu näha, homme ringi ei astu. Sel hooajal on Haddadi suutnud heita 66.98 ehk Kanterist täpselt sentimeetri rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles