Asafa Powelli treener: dopinguskandaalis on süüdi füsioterapeut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Francis.
Stephen Francis. Foto: SCANPIX

Dopingutarvitamisega vahele jäänud tippsprinterite Asafa Powelli ja Sherone Simpsoni treeninggrupi MVP juhendaja Stephen Francis taandas ennast hoolealuseid tabanud dopinguskandaalist, süüdistades juhtunus täielikult füsioterapeuti, kelle Powell koos oma agendi Paul Doyle’iga palkas.

Powelli ja Simpsoni dopinguproovidest leiti keelatud stimulandi oxolofrini kasutamise jälgi. Mõlemad olid teinud kaks kuud koostööd kanadalasest füsioterapeudi Christopher Xuerebiga. «Paul Doyle ütles mulle, et leidis selle tüübi Kanadast. Ütlesin, et ei taha temast midagi kuulda… Temaga suhtlesid Doyle ja Asafa, MVP pole asjasse vähimalgi määral segatud. Xuereb on nende, mitte MVP palgaline. Ütlesin Powellile, et saatku see füsio kuu peale. Tema vastas: jah, treener. Ja siis näen järsku, et see sell teeb Asafaga koostööd. Ma ei kavatse Asafast lahti öelda, aga füsiol pole MVPga mingit pistmist,» rääkis koos hoolealustega Itaalias laagris viibiv Francis intervjuus raadiojaamale Hitz 92FM.

Samas ütles Francis ka, et talle näidatud proovid ei sisaldanud saavutusvõimet tõstvaid aineid. «Tegu on taas olukorraga, kus tahtlikku pettust pole sündinud. WADAl ja testijatel pole tegelikult aimugi, kuidas petiseid püüda. Võin eksida, aga tahan enne tõestust näha – minu jaoks on nad praegu patuoinaks tehtud,» lausus Francis Powelli ja Simpsoni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles