FINA lubab siiski imetrikoodes ujuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline Ujumisliit kiitis lõpuks heaks ka enim pahameelt teeninud n-ö imetrikood - Jaked 01 (vasakul Frederick Bousquet' seljas) ja Arena X-Glide (paremal Alain Bernardi seljas).
Rahvusvaheline Ujumisliit kiitis lõpuks heaks ka enim pahameelt teeninud n-ö imetrikood - Jaked 01 (vasakul Frederick Bousquet' seljas) ja Arena X-Glide (paremal Alain Bernardi seljas). Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) otsustas täna siiski heaks kiita n-ö imetrikood, mis on viimastel kuudel kõvasti vaidlust tekitanud, kuna annavad vees ilmselge eelise.

Täna kinnitatud nimekiri võistlustel lubatavatest trikoodest kehtiv kuni tänavuse aasta lõpuni, seega ka maailmameistrivõistlustel Roomas, mis algavad 26. juulil, vahendab SuperSport.



FINA asus tõsisemalt imetrikoode vastu võitlema maikuus. Mitmed eksperdid ja ka tippujujad pahandasid, et osad trikood annavad ebaõiglase eelise.



Pahameele tõttu lasi FINA testida kõiki 348 trikoode mudeleid, mis praegu kasutuses on. Möödunud kuul keelati kümne trikoo kasutamine, 136 aga soovitati teha muudatusi.



Tippujujate poolt enim kasutatavad Jaked 01 ning Arena mudel «X-Glide» FINA poolt heakskiidetute trikoode nimekirjas ei olnud, ent alaliit ei soovinud ka täpsustada, kas need on keelatud või vajavad muudatusi.



Seetõttu pidi FINA nende kahe trikoo puhul uuesti otsustama. Jaked 01 trikoole polnud tehtud ühtegi muudatust, kuid FINA kiitis selle siiski heaks. Arena oli oma trikoole paar pisimuudatust teinud ning teenis samuti heakskiidu.



Seega võib oletada, et MMil sünnib taas mitmeid uusi maailmarekordeid.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles