Mardna: Šadeiko loobumine oli meeskondlik otsus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: Liis Treimann

Moskvas toimuval kergejõustiku MMil katkestas täna seitsmevõistluse teisel päeval eestlanna Grit Šadeiko, kes avapäeva järel oli 17. kohal. Eesti koondise arst Mihkel Mardna ütles, et Šadeiko loobumine oli meeskondlik otsus.

«Hetkel oli seis selline, et tal polnud enam võimalik jätkata,» võttis Mardna olukorra kokku. «Ta vigastas hüppel jalga, mida kaugushüppes tuli kasutada tugijalana, ning seetõttu leidsime, et pole mõtet võistlust lõpuni teha, hambad ristis, ja valuvaigistite toel,» rääkis Mardna ETV-le.

Koondise arst lisas, et loobumisotsus võeti vastu koos. «See oli meeskondlik otsus. Sai arutatud nii treenerite Anne kui Taivo Mägi ning ka füsioterapeut Indrek Tustitiga. Proovisime ka mõngingaid ravivõtteid, aga kokkuvõttes otsustasime loobumise kasuks,» rääkis Mardna.

Šadeiko vigastuse tõsidust ei osanud Mardna veel täpsemalt kommenteerida. «Ilmselt väga tõsine ei ole, aga kui Šadeiko Eestisse tagasi jõuab, siis tuleb paari päeva jooksul teha uuringud ning seejärel saab hinnangu anda. Praeguse seisuga veel ei tea, kas saab sügisel jätkata võistlemisega või otsustame järgmise aasta Zürichi EMi poole vaadates otsustada ka pisemad vigastused välja ravida, et need ei jääks vinduma,» selgitas Mardna edasisi plaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles