Tour'il säranud tipprattur oli dopingujuttude vaigistamiseks nõus minema valedetektori alla

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Kittel (keskel).
Marcel Kittel (keskel). Foto: SCANPIX

Saksamaa sprinter Marcel Kittel tuli vastu ajakirja SportBild palvele ja oli nõus oma puhtust tõestama valedetektori abil. Argos-Shimano sprinterilt küsiti erinevaid küsimusi.

Kui Kittelilt päriti, kas ta on kunagi dopingut või muid keelatud aineid kasutanud või kas talle on neid pakutud, tuli eitav vastus. Valedetektor näitas, et tänavusel Tour de France'il neli etappi võitnud Kittel rääkis tõtt, vahendab Spordipartnr.ee.

«See on märk usaldusväärsusest, märkis kohtuekspertiisi psühholoog Holger Leutz. «Kittel pani meid uskuma, et uus generatsioon rattureid on puhtad. Julgen toetada valedetektorit ning kinnitan, et Kittel pole kunagi dopingut pruukinud ja on puhas sportlane.»

«Mul polnud midagi valedetektori kasutamise vastu. Mul pole midagi varjata. Seisan puhta spordi eest ja test kinnitas seda,» kommenteeris Kittel.

Kittel on ise tunnistanud, et temalt võetud verd on mõned korrad töödeldud UV-kiirgusega ja siis tagasi organismi lastud. See juhtus Saksamaal Efrurtis asuvas Olümpia Keskuses, kui Kittel oli 18-aastane. Toona oli see võte aga lubatud ning Spordi Arbitraažikohus ei mõistnud Kittelit süüdi.

Kittel on avaldanud koguni arvamust, et dopingu tarvitamine ja vahendamine peaks olema kriminaalkorras karistatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles