Iljuštšenkole polnud Käärikul ruumi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: SCANPIX

Suurvõistluste eel alati Käärikul harjutanud Anna Iljuštšenko  pidi seekord plaane muutma, kuna sealses spordibaasis polnud tema jaoks ruumi. «Eks ma olen ise süüdi – helistasin eelmisel päeval ja ütlesin, et soovin minna sinna harjutama, kuid selgus, et neil pole ühtegi vaba tuba,» tõdes kõrgushüppe Eesti rekordinaine.


Suurt draamat ta juhtunus siiski ei näinud. Kõik plaanitu sai treeningutel tehtud ja kaks aastat tagasi Daegus lõppvõistlusele jõudnud sportlane usub, et on hooaja parimas vormis. MMiks valmistudes võttis ta töölt kaheksaks nädalaks puhkuse.

Viimase hüppetreeningu tegi ta nädal tagasi, järgmistel päevadel piirdus vaid lühikeste ja särtsakate harjutuskordade ning puhkusega. Iljuštšenkol on tänavu tulemuse poolest õnnestunud vaid üks võistlus – universiaadil Kaasanis hüppas ta 1.94 ja võitis pronksi. Ülejäänud võistlustel pole ta nii kõrgele kerkinud, kuid märkis, et on ka 1.88ga piirdunud võistlustel teinud häid hüppeid.

Tänasest MMi eelvõistlusest ootab ta aga rasket katsumust. «Usun, et edasipääsuks tuleb hüpata 1.95, keskmine tase on väga kõrge,» tõdes ta ja lisas, et on selliseks tulemuseks valmis. Probleem olevat vaid hommikuses kellaajas. «Proovisin ka mõned korrad sellisel kellaajal treenida. Mõnikord olin päris ergas, teisel päeval ei saanud aga üldse silmi lahti.»

Täna toimub meeste odaviske eelvõistlus, kus Eestit esindab Risto Mätas. «Viimased kaks ja pool nädalat olen saanud rahulikult MMiks valmistuda. Eesmärk on pääs lõppvõistlusele,» kinnitas ta. Homme alustab viimase eestlasena võistlemist odaviskaja Liina Laasma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles