Õli tulle: Moskva MMil hõbeda võitnud ameeriklane pühendas medali geidele

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Symmonds
Nick Symmonds Foto: SCANPIX

Moskvas peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel meeste 800 m jooksus hõbemedali võitnud ameeriklane Nick Symmonds pühendas medali oma geist sõpradele.

Symmonds avaldas ühtlasi arvamust, mida ta arvab Venemaal vastu võetud geipropaganda vastasest seadusest. 

«Minu arvates väärivad kõik inimesed võrdseid õigusi, ükskõik milliseks jumal nad loonud,» kommenteeris Symmonds. «Vahet pole, kas sa oled gei, hetero, must või valge – kõik väärivad võrdset kohtlemist. Kui ma saan midagi geide jaoks ära teha, siis seda ka teen. Ma ei karda vahistamist. Ma austan, kuidas Venemaa oma rahvast juhib, kuid ma ei nõustu nende seadustega.»

ROKi šokeeris hiljuti Venemaa presidendi Vladimir Putini allkirjastatud seadus, mille kohaselt võivad Venemaa võimud arreteerida, 14. päevaks kinni pidada või isegi riigist välja saata inimese – ka välismaalase – üksnes seepärast, et ta on gei. Sisuliselt tähendab see ka, et teoreetiliselt võidakse Symmonds geipropaganda eest arreteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles